ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI, "KENTE DAİR" SESLENDİ

04 Şubat 2015 Çarşamba 10:05
ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI, "KENTE DAİR" SESLENDİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI KARAKAYA, TRT ANKARA KENT RADYOSU’NDA “KENTE DAİR”  PROGRAMINA KONUK OLDU

-11 YAŞINDAKİ ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKAN KARAKAYA:

“ÇOCUKLARIN EĞİTİM VE KENT HAYATINDA SÖZ SAHİBİ OLMALARI GEREKİYOR”

Çocuk MeclisiAnkara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, “Çocukların seçme ve seçilme heyecanını yaşamaları, kentle ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olmaları gerekiyor” dedi.

TRT Ankara Kent Radyosu’nda “Kente Dair ” programına konuk olan 11 yaşındaki Başkan Karakaya, Çocuk Meclisi İdarecisi Fatma Öksüzoğlu’nun da katıldığı ve canlı olarak yayınlanan programda; Çocuk Meclisi’ne katılma şartları, mecliste alınan kararlar, gezi faaliyetleri ve geleceğe dair yapılması düşünülen projeler hakkında bilgi verdi.

-“ASIL AMAÇ ÇOCUK HAKLARINI ÖĞRENMEK”…

Çocukların her türlü sorunlarıyla ilgilenen, çözüm bulmak için çeşitli çalışmalar yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi olarak, halen pek çok belediyeye örnek olmaya devam ettiklerini kaydeden Karakaya, Meclis çalışmalarında önceliğin çocuk haklarını öğrenmek ve bu hakları günlük yaşamda uygulamak olduğunu da ifade ederek, şunları söyledi:

“Türkiye’de 27 Ocak 1995’te Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinden hemen sonra Çocuk Dostu Şehir olan Ankara’da 23 Nisan 1995 tarihinde ilk Çocuk Meclisi kuruldu. 20 yıldır aralıksız faaliyetlere devam eden ve Türkiye’de kendine ait binaya sahip ilk ve tek Çocuk Meclisi’nde çalışıyoruz.”

Bir saat süren “Kente Dair” programının sonunda genç Başkan Karakaya, çocukların katılım hakkını pek çok kurumdan önce hayata geçiren Çocuk Meclisi’nin kurucusu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür etti.