Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI’NI SEÇTİ…

Umut Bayraktar Yeniden Başkan Oldu Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri 18. Dönem Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Katip Üyelerini Seçti

03 Aralık 2012 Pazartesi 00:00
ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI’NI SEÇTİ…

Umut Bayraktar Yeniden Başkan Oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri 18. Dönem Başkanı, Başkan Yardımcıları  ve Katip Üyelerini Seçti

Çocuk Meclisi Komisyonlarında Hazırlanacak Tasarılar, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne Sunulacak, Destek İstenecek

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri 18. Dönem Meclis Başkanı’nı kapalı oy yöntemiyle seçtiler. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda geçen dönemin Başkanı Umut Bayraktar, 150 üyenin katıldığı seçimde yeterli oyu alarak, bir dönem daha başkanlık yapmaya hak kazandı.    

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların sorunlarını değerlendirerek, taleplerini ifade etmeleri ve çözümünde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla kurduğu Çocuk Meclisi, 18. dönem başkan, başkan yardımcıları ve katip üyelerini seçti.

Toplam 9 ayrı noktada aynı anda yapılan seçimle, 2 bin 400 aday arasından seçilerek Çocuk Meclisi üyesi olmaya hak kazanan 9-14 yaş arası 150 çocuk vekilin katıldığı seçimlerde, 18. Dönem Meclis Başkanlığı’na 16. ve 17. Dönemin de başkanlığını yapan Umut Bayraktar, Başkan Yardımcılıklarına ise Göknur Aydar,  Semih Canbul, Betül Kovayçin, Katip üyeliklerine Muhammet Ömer Baş, Hayrettin Berke Yavaş seçildiler.

Çocuk Meclisi,  Eğitim, Spor, Çevre ve Sağlık, Kültür ve Sanat, Basın ve Yayın, Barış ve Kardeşlik, Çocuk Hakları, Yardımlaşma konularındaki komisyonlarla faaliyetlerini yürütecek.

Pazar günleri toplanacak Komisyonlar kendi konularında öneri ve faaliyet taslakları hazırlayacaklar. Hazırlanan bu öneri ve taslaklar ayda bir gerçekleştirilecek olağan toplantıda, Büyükşehir Belediye Meclisinde  görüşülecek, yapılacak faaliyet ve girişimler için Meclis’in  onayı alınacak.

-BABA OĞUL ÇOCUK MECLİSİ’NDE -

18. Dönem Çocuk Meclisi’nde güzel bir tesadüf, iki farklı kuşağın baba ve oğlunun aynı meclis üyeliği yapması ile gerçekleşiyor. 1995, 1996 ve 1997 yıllarında Çocuk Meclisi’nin ilk üç döneminde meclis üyeliği yapan Ramazan Akpınar’ın oğlu, Kadir Buğra Akpınar şimdi meclis üyesi.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin nasıl bir kurumsal kimlik kazandığının açık bir göstergesi olan bu güzel tablonun kahramanlarından ilk üç dönemin meclis üyesi Ramazan Akpınar anılarını ve duygularını şu sözlerle ifade etti;

Ben 1995 yılında temeli atılan ilk Çocuk Meclisi’nde yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çocuk Meclisi’nde ilk iki yıl Basın Yayın Komisyonu üyesi, 3. yıl ise Basın Yayın Komisyonu Başkanı olarak meclisin çalışmalarına aktif olarak iştirak ettim.

O günlerden çok güzel anılarım var. Büyük başarı ile gerçekleştirdiğimiz ses getiren ‘Sigaraya Hayır’Kampanyası, Kızılay Meydanı’nda gerçekleştirdiğimiz trafik denetimleri aklımda kalan güzel örnekler. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’in bize gösterdiği ilgi ve bizi makamında kabul etmesi, komisyonlarda hazırladığımız meclisimizce kabul edilen önerilerimizin zaman zaman Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ele alınması bizi cesaretlendiren güzel girişimlerdi. Ben şu an o günlerden gelen tecrübelerimin, bugün siyaset yaşamına atılmamda önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. Bu duygularla oğlumun da aynı tecrübeyi yaşaması ve Çocuk Meclisi gibi önemli bir kurumda sosyal yaşamın içine girmesini istiyorum.

Daha sonra davranışları ve istekli yapısı ile babasının izinde olduğu her halinden belli olan, küçük yaşına ve ilk yılı olmasına rağmen başkanlık seçiminde aday olmaktan çekinmeyen Satı Kadın İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Kadir Buğra Akpınar ise başkan seçilememesini sorun etmeden çalışma ve bir şeyler ortaya çıkarabilme azmini şu sözlerle ifade etti;

Çocuk Meclisi’nin katıldığım ilk toplantısı güzeldi. Bir an önce çalışmaya başlayarak özellikle engelli çocuklara destek olacak faaliyetlerin içinde olmak istiyorum. Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezlerinde çocuklara ait faaliyetlerin arttırılması,  çocuk parklarının ve oyun alanlarının çoğaltılması için mecliste çok çalışacağım. Asıl istediğim bir şey de oyuncak müzesi yapılması.

ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI’NI SEÇTİ…
ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI’NI SEÇTİ…
ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI’NI SEÇTİ…
ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI’NI SEÇTİ…
ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI’NI SEÇTİ…