Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Meclisi Başkanını Seçti…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ’NİN 17. DÖNEM BAŞKANLIK DİVANI SEÇİMLERİ SONUÇLANDI - ÇOCUK MECLİSİ’NİN GEÇEN YILKİ BAŞKANI UMUT BAYRAKTAR, KIYASIYA BİR MÜCADELENİN ARDINDAN 32 OYLA BU YIL DA BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURMAYA HAK KAZANDI

05 Aralık 2011 Pazartesi 08:07
Çocuk Meclisi Başkanını Seçti…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi başkanını seçti. Başkanlık Divanı Seçimleri sonucu geçen yılın başkanı Umut Bayraktar bu yıl da başkanlık koltuğuna oturdu. Üyelerden 32 oy alan Bayraktar’ın yardımcıları ise Esine Mümine Usta, Ataberk Atikoğlu ile Meryem Reyhan Dereköy oldu.

1.jpg
Bu yıl, dokuz ayrı bölgede yapılan ve 2 bin 167 başvuru arasından seçilerek meclise giren 150 üye,  bu kez başkanlık divanı için kıyasıya bir mücadele verdiler.   Başkanlığa aday olan üyelerin hazırladıkları propaganda pankartları, seçimlere yine ayrı bir renk kattı. Her adayın kendini tanıttığı birer dakikalık konuşmalarda vaatler de dile getirildi.
Başkanlığa aday 67 üyenin bazılarının; “Ben siz olayım, siz de ben”, “Soruna değil çözüme ortak olmak için beni seçin”, “Sizin ben, benim Siz olmam için oylarınızı bana verin”, “150 yürek tek yürek”, “Başkan olacağım, meclise ışık saçacağım, çocuk haklarını sayıp onlar için savaşacağım” şeklinde dile getirdiği sloganlar büyük alkış aldı. Adaylar, vaatleri kadar spor, resim, şiir gibi alanlarda kazandıkları başarıları da anlatarak, seçilmek için şanslarını artırmak için yoğun bir çaba sarf ettiler.

2.jpg
Çocuk Meclisini kurduğu için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkürlerini de belirten çocuklar, oy sayımları sırasında fıkralar anlatarak, şiirler okuyarak, şarkılar söyleyerek heyecanlarını bastırmaya ve neşeli zamanlar geçirmeye çalıştılar. Pek çoğu ilk kez bir araya gelen meclis üyeleri, birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı elde etseler de sonuçlar açıklanmadan önce heyecanlarını ve telaşlarını bastırmakta zorlandılar.
Üyelerin üçte ikisinin oyunu alanın Başkan seçildiği seçimler, bu yıl da üç tur halinde sonuçlandı. İlk iki turda oy çokluğu elde edemeyen adaylar arasında, son turda en çok oy alan altı kişi, 17. Dönem Başkanlık Divanını oluşturdu. 
Çocukların da gözlemci olarak katıldıkları oy sayımlarının ardından ilk olarak katip üyeler açıklandı ve Beytepe İ.Ö.O’ndan Doğa Altınsel ile Gülpınar İ.Ö.O’ndan Göknur Aydar Katiplik koltuğuna oturdular.  Nene Hatun İ.Ö.O’ndan Esine Mümine Usta üçüncü Başkan Yardımcısı, TED Ankara Koleji’nden Ataberk Atikoğlu ikinci Başkan Yardımcısı, Gülen Muharrem Pakoğlu İ.Ö.O’ndan Meryem Reyhan Dereköy 1. Başkan Yardımcısı oldu. 16. Dönem Başkanı Umut Bayraktar ise bu yıl da aldığı oylarla adayları geride bırakarak 32 oyla 17. Dönem Meclis Başkanı koltuğuna oturmaya hak kazandı.
Büyük bir sevinç yaşayan, taraftarlarından büyük alkış alan yeni Divan Üyeleri, daha sonra tüm meclis üyeleriyle birlikte Meclis Binası önünde toplu fotoğraf çektirdiler.
Çocuk Meclisi’nin yeni üyeleri, 11 Ararlık Pazar Günü gerçekleşecek olan 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı ve Mazbata Töreni’nin ardından yeni dönem çalışmalarına başlayacak.