Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇOCUK MECLİSİ' NDEN TBMM'YE ZİYARET

Büyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi Başkanlık Divanı ve Komisyon üyelerinden oluşan 22 kişilik bir heyet, TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi’ni ziyaret etti.

28 Mart 2013 Perşembe 00:00
ÇOCUK MECLİSİ' NDEN TBMM'YE ZİYARET

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ TBMM’Yİ ZİYARET EDEREK, ÇOCUK HAKLARI İZLEME KOMİTESİ İLE GÖRÜŞTÜ

cocukmeclisinden_tbmmye330.jpgBüyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi Başkanlık Divanı ve Komisyon üyelerinden oluşan 22 kişilik bir heyet, TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi’ni ziyaret etti.

TBMM’de, Çocuk Hakları İzleme Komitesi Başkanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Türkan Dağoğlu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile buluşan çocuklar, hazırladıkları sorularını bizzat sorma imkanı elde ettiler.

Toplantı Salonu’nda başlayan görüşmede ilk olarak her iki milletvekili de komisyonların çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eğitim ve sağlık konusunda çocukların hayatını kolaylaştıran uygulama ve imkanları vurgulayan milletvekilleri, artık her çocuğun 18 yaşına kadar ücretsiz olarak sağlık hizmetlerinden yararlandığını ve eğitimin yurdun en ücra köşelerine kadar ulaştırıldığını ifade ettiler. Yoğun çalışma programları içerisinde, zamanın elverdiği ölçüde soruları yanıtlamaya çalışan milletvekilleri, meclis üyelerinin yönelttikleri soruları çok beğendiklerini belirterek, çocuklarla ilgili konularda gösterdikleri bilinç ve duyarlılık için takdirlerini kaydettiler. Tüm soruları toplayan milletvekilleri, bir kitapçık hazırlayarak cevapları daha detaylı biçimde tüm çocuklara iletebileceklerini belirttiler.

 - PEK ÇOK SORU YÖNELTTİLER

Eğitim, sağlık, kız çocuklarının evlendirilmesi, çocuk istismarı, çocuk işçiler, çocuk mahkumlar, evde ve okullardaki şiddet gibi temel sorunlara değinen çocuk vekiller, “Okullarda Çocuk Hakları derslerinin konulması”; “25 Mayıs Kayıp Çocuklar Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili çalışmaların yaygınlaştırılması”; “Anne baba eğitimlerinin devam ettirilmesi ve takibi”; “Yeni Anayasaya çocuklarla ilgili maddelerin eklenmesi” ; “Engelli çocukların günlük hayata daha fazla kazandırılması” gibi konulara ilişkin de bilgi almak istediler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendilerine armağan ettiği müstakil meclis binasında, çalışmalarını daha yoğun biçimde yürüttüklerini ve yeni binalarına geçtikleri son üç yıl içerisinde daha fazla tanındıklarını belirten çocuklar, ayrılmadan önce hatıra fotoğrafı çektirdiler.

TBMM’nin bu yıl ki açılış törenine katıldıkları için de Milletvekillerine bir kez daha teşekkür eden çocuklar, milletvekillerini meclisin genel kurul toplantılarına davet ettiler ve işbirliği içerisinde olmaya devam edeceklerini vurguladılar.