ÇOCUK MECLİSİ ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, Ordu Kent Konseyi Çocuk Meclisi Ve Yozgat Belediyesi’nden Konukları Ağırladı.

08 Şubat 2013 Cuma 00:00

KTY_7591.jpg

Büyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi’nin Genel Kurul Toplantısı’na Ordu Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri ve Yozgat Belediyesi’nden bir heyet konuk oldu. Konuk heyetler, Türkiye’ye örnek olan Meclis çalışmalarını yerinde incelediler.

Çocuklara yönelik yürüttüğü çalışmalarla birçok ilke imza atarak, Türkiye genelinde takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, dünyanın kendi binasına sahip tek Çocuk Meclisi ile de örnek olmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’ne iki yıl önce yaptıkları ziyaret sonrasında kendi kentlerinde de benzer bir projeyi hayata geçiren Ordu Çocuk Meclisi Danışma Kurulu Üyesi Perihan Baykal, beraberindeki yetkililer ve 25 kadar çocuk meclisi üyesi Başkent’e konuk oldular. Ordulu yaşıtlarının yanı sıra Çocuk Meclisi’nin bir diğer konukları ise Yozgat’ta da bir çocuk meclisi kurulmasını hedefleyen Yozgat Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fadime Hepşen ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldız Ersin oldu.

Konuklarını Genel Kurul Toplantısı’nda ağırlayan Çocuk Meclisi 18. Dönem Başkanı Umut Bayraktar, önce Ordu Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Tuğçe Ezgi Yazıcı’yı kürsüye davet etti. Ordu’daki Çocuk üniversitesi projesinin ardından, yeni projelere de imza atmak istediklerini belirten Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisinin çok tecrübeli, köklü bir meclis olduğunu gözlemlediklerini, burada edindikleri yeni bilgi ve deneyimleri kendi meclislerine de taşımak istediklerini dile getirdi. Yazıcı, ev sahiplikleri ve güler yüzlü arkadaşlıkları için, Ankaralı arkadaşlarına teşekkürlerini ifade etti.

Çocuklar toplantı sonunda hep birlikte anı fotoğrafları çektirdiler. 2013 yılı çocuk meclisi takvimleri ile belediye yayınlarından oluşan çantaları misafirlerine sunarken, programı dolaysıyla aralarında bulunamayan  Belediye Başkanı Melih Gökçek’in en içten sevgi ve selamlarını da ilettiler. Ordu çocuk meclisi üyeleri, Ankara’daki müzelere, Anıtkabir’e ve TBMM’ne yapacakları ziyaretlerin ardından Ankara’dan ayrıldılar.