04 Aralık 2015 Cuma 16:07
ÇOCUK MECLİSİ SEÇİMLERİ YARIN

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ'NİN 21. DÖNEM ÜYELİK SEÇİMLERİNDE 2 BİN 600 ÇOCUK OY KULLANIP YARIŞACAK

cocuk.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 21. Dönem üyelik seçimleri yarın yapılacak. 2 bin 600 çocuğun oy kullanıp yarışacağı seçimler sonucunda, 150 kişiden oluşan Çocuk Meclisi'nin yeni üyeleri belirlenecek.
Dokuz ayrı merkezde saat 10.30’dan itibaren başlayacak oy kullanma ve oy toplama sürecinde adaylar her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden renkli görüntüler ve tatlı bir rekabet örneği sergileyecek. Çocuklar, başvuru formlarını teslim ettikleri adreslerde oy kullanacak. Çocuk Meclisi asil üyeliği için farklı bölgelerden gelerek seçim yarışına katılacak olan 9-14 yaş aralığındaki çocuklar, hazırladıkları pankartlar, afişler ve konuşmalarla, propaganda yaparak en çok oyu almaya çalışacak. Oy kullanma işlemleri aynı gün 16:00’a kadar devam edecek. Her çocuğun 3 kişi için oy kullanma hakkı olacak.
Tüm bölgelerden gelecek oyların sayılmasının ardından belirlenecek 21. Dönem asil üyesi 150 çocuk, yapacakları ilk toplantıda, Başkanlık Divanı’nı belirleyecek.
Seçim günü oy kullanılacak merkezler şöyle:
Çocuk Meclisi Binası, Altındağ Çocuk Kulübü, Mamak Çocuk Kulübü, Keçiören Çocuk Kulübü, Esertepe Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü, Batıpark Çocuk Kulübü, Sincan Çocuk Kulübü, Sincan Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü.