Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Meclisi Üyeleri Büyükler Meclisinde...

- Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri, Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısına Konuk Oldu. -Geleceğin Yöneticilerinin De Önerge Sunup, Önerilerde Bulunduğu Büyükşehir Belediye Meclisi, Çocuk Meclisi’ne Bir Otobüs Tahsis Etmeyi Oybirliğiyle Kabul Etti.

14 Aralık 2010 Salı 01:18
Çocuk Meclisi Üyeleri Büyükler Meclisinde...

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, minik meclis üyelerini ağırladı. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’ne üye miniklerin ziyaret ettiği Belediye Meclisi toplantısında, Çocuk Meclisi’ne bir otobüs tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek’in çocuklara verdiği önem bu yıl Ankara’yı Çocuk Kenti yapma planı ile ivme kazandı. Başkan Gökçek’in çocuklarla ilgili projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önerge verdiler, önerilerde bulundular ve isteklerini meclis üyelerine ilettiler. Ali İhsan Ölmez Başkanlığı’nda toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’ kısa süre önce seçimlerini tamamlayan 150 Çocuk Meclisi üyesini temsilen gelen 45 küçük öğrenciyi konuk etti.
 2.jpg

-MECLİS BAŞKANI UMUT BAYRAKTAR Olağan meclis gündeminin tamamlanmasının ardında oturum Başkanı Ali İhsan Ölmez başkanlık koltuğunu, 16. yılındaki Çocuk Meclisi üyelerince seçilen, Meclis Başkanı Umut Bayraktar’a teslim etti. Başkanlık koltuğuna oturan Umut Bayraktar, Tüm meclistekilere yönelik bir konuşma yapmasının ardından hazırladıkları önergelerini sunmak için Çocuk Meclisi üyelerini teker teker kürsüye davet etti. İlk önerge, Çocuk Meclisi’nin çalışmalarının ve tanıtımının daha iyi yapılabilmesi amacıyla üzerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çocuk Meclisi’ni gösteren sembollerin yer aldığı bir otobüsün Çocuk Meclisi’ne tahsisi edilmesi yönünde oldu. Önce Çocuk Meclisi üyelerince oy birliği ile kabul edilen bu önerge, daha sonra bir grup Büyükşehir Belediye Meclisi üyesince de önerge olarak Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Önerge Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de oy birliğiyle kabul edildi.
3.jpg
Çocuk Meclisi üyeleri ayrıca, Çocuk Hakları, Meclisin 15 yıllık deneyiminin diğer kentlerdeki çocuklarla paylaşılabilmesi için Ankara’da çocuk meclisleri buluşması yapılması ve bir WEB sitesi için teknik destek yardımı gibi konularda da verdikleri önergeler, büyükler tarafından ilgiyle dinlendi. Çocuk Meclisi üyeleri kendi sorunları dışında başka tespitlere de değinerek, Belediye otobüslerinde, Metro ve Ankaray’da olduğu gibi varılan durağın özellikle görme engelli vatandaşlar için anons edilmesi yönünde bir önergeyi gündeme sundular. Meclis gündemine sunulan bu önergeler daha sonra Çocuk Meclisi üyelerince oybirliği ile kabul edildi.