Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDILAR…

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 18. Dönem Üyeleri, İkinci Genel Kurul’da Mazbatalarını Başkan Gökçek ile Törene Katılan Milletvekillerinden Aldılar

15 Aralık 2012 Cumartesi 00:00
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDILAR…

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 18. Dönem Üyeleri, İkinci Genel Kurul’da Mazbatalarını Başkan Gökçek ile Törene Katılan Milletvekillerinden Aldılar
Başkan Gökçek:
“Çocuklarımızla Gurur Duyuyoruz”
“Bu Yıl da Her Yıl Olduğu Gibi Çeşitli Konularda Taleplerim Olacak. Not Edip Yerine Getirirseniz Beni Sevindirirsiniz”
Çocuk Meclisi Salonu’nda Yapılan Törene Başkan Gökçek’in Yanı Sıra 7 Milletvekili Katıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri mazbatalarını, Başkan Melih Gökçek ve törene katılan milletvekillerinden aldılar.

Başkentli çocukların sesi Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 18. Dönem çalışmalarına başladı. Ankara’da çocuk hakları ve cocuk_meclisi_770_15122012.jpgprojelere ilişkin kararlara öncülük eden Çocuk Meclisi’nin yeni üyeleri mazbatalarını, Meclis Salonu’nda düzenlenen İkinci Genel Kurul’da aldı.

Mazbata Töreni’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra TBMM Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Türkan Dağoğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve Milletvekilleri Lütfü Elvan, Necdet Ünüvar, Mevlüt Akgün, Ülker Güzel, Halide İncekara katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Çocuk Meclisi’ni tanıtan sinevizyon sunumuyla başlayan törende Başkent’in küçük vekillerine seslenen Başkan Gökçek, “Türkiye’de müstakil binası olan tek çocuk meclisi burası. Onun için Büyükşehir Belediyesi olarak, Ankara olarak çocuklarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Çocuk Meclisi’nin 1995 yılından bu yana faaliyette olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Çocuklar her sene kendi aralarında toplanıp meclislerini oluşturuyor, divanlarını seçiyorlar. Çocuklarımız burada yaptığı hazırlıklarla büyüklere de yol gösteriyor, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de teklif getiriyorlar. Biz de hiçbirini reddetmedik. Meclisimizde kabul ederek, faydalı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

    Her yıl Çocuk Meclisi üyelerine çeşitli konularda taleplerini ilettiğini ve çağrıda bulunduğu hatırlatan Başkan Gökçek, bu yıl da çocuk vekillerine önerilerini “Not alıp yerine getirirseniz beni çok mutlu edersiniz” diyerek sıraladı.

- “ANKARA FESTİVALİNDE KENDİNİZİ TANITIN”

    Başkan Gökçek’in ilk önerisi, internet üzerinden düzenlenebilecek okullar arası yarışmalar üzerine oldu. Çocuk Meclisi üyelerinden “resim, makale, şiir, fotoğraf” gibi dallarda yarışmaların konularını belirlemelerini ve Büyükşehir Belediyesi’ne iletmelerini isteyen Başkan Gökçek, “İnternet sitemizden bunları yayınlayacağız. Siz değerlendireceksiniz. Ödülleri de okullara siz dağıtacaksınız. Nasıl bir hazırlık yapacaksınız merakla bekliyorum” dedi.

    İkinci önerisinin 8-30 Haziran’da Ankara Shopping Fest kapsamında Hipodrom’da gerçekleşecek Büyük Ankara Festivali’ne yönelik olduğunu belirten Başkan Gökçek, Çocuk Meclisi üyelerinden bu alanda çok aktif yer almasını istedi. Tiyatro, oyunlar, stantlar ile Meclisin kendisini tanıtmasını öneren Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

    “Şimdiden hazırlanın. Sizin için iyi bir tanıtım fırsatı. Çünkü Türkiye orada olacak. Festivalin kalabalık olacağını şimdiden söyleyeyim. Çünkü alışveriş festivalinde toplam 1000 tane otomobil dağıtacağız.  25 TL’lik alışveriş yapanın bir çekiliş şansı olacak. 100 aracı da festival alanında kurayla dağıtacağız. Saat 22.00’da kura çekerek, orada bulunmaları koşuluyla, kazananları seçeceğiz. Araba almak isteyen her Ankaralı orada olacak. Yani çok kalabalık olacak.”

- “YAZIN MİHMANDARLIK YAPIN”

    Üçüncü fikrinin dev bir buluşma olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, 18 yıldır var olan Çocuk Meclisi’nin bugüne kadar ki tüm başkan ve divan üyelerinin aileleriyle birlikte bir şenlikte bir araya gelmesinin keyifli ve orijinal bir proje olacağını belirtti.

    Trafik konusunda çocuk vekillerden özel hassasiyet isteyen Başkan Gökçek, dördüncü talebini “Trafik polisleri ile de görüşüp, boş vakitlerinizde ikazlarla trafiğe katkıda bulunun” şeklinde açıkladı.

    Yaz aylarında tatile gitmeyerek Ankara’da kalan Çocuk Meclisi üyelerine ise gönüllü bir iş teklifi sunan Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “20 tane üstü açık gezi otobüsümüz var, 20 tane de kapalısını yaptırıyoruz. Bunlar kentin dört tarafında dolaşıyor. Yazın bunların mihmandarlığı siz yapın, biz de size güzel bir teşvik ödülü verelim. Gönüllü olanlar kendilerini yazdırsınlar. Eğitimlerini alsınlar. Kentteki tanıtımı yapılacak yerleri halka siz anlatın. Dolayısıyla gönüllü çocukları da mihmandar yapalım.”

- “SİZ SÖYLEYİN BİZ OKULLARI ONARALIM”

    Çocuklardan Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde okullar ya da çocuk kulüpleri arası bilgi yarışmaları düzenlemelerini de isteyen Başkan Gökçek, son talebini “Milletvekillerimiz yeni kanunla bize yeni görev verdi. Okulları tamir edebiliyoruz. Gecekondu semtlerinde dolaşıp, gerçekten ihtiyaç olduğuna inandığınız okullara Çocuk Meclisi olarak sahip çıkacaksınız. Bize bildireceksiniz, biz onaracağız, siz de başında duracaksınız. ‘Ankara Çocuk Meclisi bu okulu onardı’ diyeceğiz” şeklinde açıkladı.

    Başkan Gökçek, “Sevgili çocuklar sizlerle gurur duyuyoruz. Siz bizim istikbalimizsiniz sizi gerçekten çok seviyoruz. Biz bu imkanları veriyoruz ama bize de bu imkanları veren hükümetimiz” sözleriyle konuşmasına son verdi.

    TBMM Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Türkan Dağoğlu da çocuk haklarına yönelik Türkiye’de yaşanan olumlu gelişmelere dikkat çekerek, “Gerçek anlamda çok güzel bir organizasyon içinde olduğum için bugün kendimi fevkalade mutlu hissediyorum. Sayın Başkan Melih Gökçek ve sevgili çocuklarımıza böyle bir günü yaşattıkları için de çok teşekkür ediyorum” dedi.

    Büyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Umut Bayraktar ise “Bugüne dek çocuklara hep büyük değer veren, çocukların söz hakkını, katılım hakkını önemseyen, bizleri ilgiyle-sevgiyle kucaklayan; Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’e, tüm Ankara çocukları adına yeniden teşekkür ediyorum. Türkiye’de ve belki de dünyada, kendi meclis binası olan bir meclisiz ve burada bulunmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

- ÖNERGELER MİLLETVEKİLLERİNDEN TAKDİR TOPLADI

    Çocuk Meclisi’ni tanıtan sunum ile başlayan İkinci Genel Kurul, önergeler ile devam etti. Çocuk Meclisi üyeleri tarafından çeşitli konularda kabul edilen önergeleri milletvekillerinin de büyük takdirini topladı.

    Önergelerin ardından Çocuk Meclisi’nin 18. Dönem üyelerine Başkan Gökçek ve milletvekilleri tarafından mazbataları dağıtıldı. Başkan Gökçek, tüm çocuk meclis üyeleri ile tek tek fotoğraf çektirdi.

ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDILAR…
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDILAR…
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDILAR…
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDILAR…