Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Meclisi Üyeleri TBMM’de Anayasa İçin Görüşlerini İlettiler...

-ANKARA BÜYÜKEŞHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ TBMM ÇOCUKLARI HAKLARI İZLEME KOMİTESİ BAŞKANI CEVDET ERDÖL’Ü ZİYARET ETTİ -ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ YENİ HAZIRLANACAK ANAYASA’DA EĞİTİMDEN SOSYAL HAKLARA, SAĞLIKTAN ÇOCUKLARI HAKLARI UYGULAMALARINA KADAR BİR ÇOK KONUDA ÖNERİLERİNİ SUNDULAR -CEVDET ERDÖL: “ÇOCUKLAR TOPLUMUZUN VAZ GEÇİLMEZ DEĞERLERİDİR. BİZLER ANAYASADA DEĞİŞİKLİK YAPARAK ÇOCUK HAKLARINI BİR MADDE HALİNE GETİRDİK. SİZLERİN DOSYA HALİNDE SUNDUĞUNUZ ÖNERİLERİNİZİ DE TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEĞE SUNACAĞIZ”

29 Mart 2012 Perşembe 13:02
Çocuk Meclisi Üyeleri TBMM’de  Anayasa İçin Görüşlerini İlettiler...

cocuk_meclisi_400_2_29032012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi  17.  Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, yeni hazırlanacak Anayasa hakkında görüş ve önerilerini bildirmek üzere TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi Başkanı, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ü ziyaret etti.
Çocuk Meclisi üyelerini komisyon salonunda kabul eden Erdöl, Ocak ayında meclis üyesi çocukların kendini ziyaret ettiğini hatırlatarak, “O zamanki görüşmemizde yeni Anayasa için çocukların da görüşlerini sizlerin aracılığı ile bizlere iletmelerini istemiştim. Bugün görüyorum ki bunları dosya haline getirerek bize getirmişsiniz. Öncelikle bunun için teşekkür ederim” dedi.
Çocukların toplumun vazgeçilmez değerleri, yarının büyükleri olduğunu ifade eden Erdöl, “Sizler bizlere yol gösterecek kadar çok güzel adımlar atıyorsunuz. Bunu yapacak kadar da büyük  kapasiteye sahip olduğunu görüyor olmaktan gurur duyuyorum. Kendinizi bu kadar güzel ifade edecek ve bu kadar güzel çalışmalar yapabiliyor olmanızdan dolayı da her türlü övgüyü hak ediyorsunuz” diye konuştu.

-ERDÖL“ÖNERİLERİNİZİ MECLİS BAŞKANINA ARZ EDECEĞİM”
Anayasa da değişiklik yaparak çocuk haklarını bir madde haline getiren bir meclis olduklarını ifade eden Erdöl şunları söyledi:
“Bizler çocuk hakları ile ilgili olarak meclisimizden kanun çıkardık ve referandumda da halkımız kabul etti.  Madde olarak bu çocuk hakları kavramının anayasa girmiş olması oldukça önemlidir.  Artık bundan sonra hangi hakları çocuklarımıza verebiliriz diye bunu düşünmemiz gerekiyor. Sizler de bu düşüncelerimize çok değerli katkılar sunmuş,  bunu bir dosya halinde bizlere getirmişsiniz. Sizlerle yaptığım bu görüşmeyi ve önerilerinizin bulunduğu bu dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız sayın Cemil Çiçek’e arz edeceğim. İnşallah bununla ilgili de önemli gelişmeler olur.”
Çocuk Meclisi Başkanı ve üyelerine hem derslerini çalışarak hem de bu kadar güzel çalışmalar yaptığı için tebrik eden Erdöl, konuklarına en kısa zamanda meclislerinde ziyaretlerine gideceğinin de sözünü verdi. 

- BAYRAKTAR “BİZLERDEN İSTEDİĞİNİZ KATKIYI YAPMAKTAN MUTLUYUZ “ 
Büyükşehir  Belediyesi  Çocuk Meclisi Başkanı Umut Bayraktar ise yaptığı konuşmada,  Meclis üyeleri olarak daha önceki  ziyaretlerinde kendilerinden yeni  hazırlanan Anayasa hakkında görüşlerini istediklerini,  bu çalışmayı yaptıklarını  belirterek,  “Bizden isteğiniz olan katkıyı meclisimizde ve komisyonlarımızda çalışarak maddeler haline getirdik. Bu katkıyı yapmaktan dolayı çok mutluyuz ”  dedi.            
Çocuk Meclisi’nin Anayasa Komisyonu’na verilmek üzere yaptığı çalışmaları bir araya getiren çocuklar, eğitimden, sosyal haklara, sağlıktan, aile içi eğitime,  çocuk hakları uygulamalarından, katılım ve ifade hakkına kadar pek çok konuda görüşlerini maddeler haline getirdiler. 
Çocuk Meclisi Başkanı Umut Bayraktar’ın özet halinde anlattığı öneriler şu şekilde:
“Çocuklar 20 yaşından önce evlendirilmemelidir. Eğitim kalitesi yükseltilmeli, parasız eğitimden tüm çocuklar faydalanmalıdır. Çocuk Hakları ilkeleri her ailede uygulanmalı, her aileye çocuk hakları anlatılmalıdır. Çocuklara şiddet uygulandığında, çocukların hemen arayabileceği ve korkmadan şikayet edebilecekleri bir kuruluş olmalı.” 
Görüşmenin ardından çocuklarla toplu fotoğraf çektiren Erdöl, konuklarına TBMM’si armalı şapka ve tişört hediye etti.