Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Meclisi Üyeleri Üniversitede…

-GAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİNİ ZİYARET EDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ’NİN SORAN, ARAŞTIRAN, ÖĞRENMEYE MERAKLI ÜYELERİ “ROBOT YAPMA” TEKNİĞİ İLE TANIŞTI, KENDİ ROBOTLARINI YAPARAK BİLİMİN IŞIĞINDA BİR ADIM DAHA ATTI

29 Mart 2012 Perşembe 13:29
Çocuk Meclisi Üyeleri Üniversitede…

cocuk_meclisi_uye_400_2_29032012.jpg

Ankaralı çocukların güçlü sesi Çocuk Meclisi üyeleri, bilimin ışığını takip etmeye devam ediyor. 17. Döneminde gerçekleştirdiği pek çok etkinlik ve ziyaretle Başkentli çocuklar adına soran, sorgulayan, araştıran, yeniliklere pencere aralayan Çocuk Meclisi’nin meraklı üyelerinin, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu’nu ziyaretlerinin ardından bir sonraki durakları Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi oldu.
Akademik dünyaya erken yaşlarda süresi kısa, ancak değeri büyük bir ziyaret gerçekleştiren Çocuk Meclisi’nin 16 üyesi, Gazi Üniversitesi Bilgisayar Laboratuvarı 3’te Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Selçuk Özdemir ve ekibi ile buluştu.
Lego Robot Setlerini kullanarak büyük bir hevesle, neşe içinde keyifli, öğretici ve bilimsel bir gün geçiren çocuklar, belli bir hedef doğrultusunda komut verdikleri robotların çalışma sistematiği ve yazılımları hakkında temel bilgileri öğrendiler, sunumlar izlediler.
Dünyaca ünlü tasarımcı Steve Jobs’un daha dört beş yaşındayken elektrik devreleriyle tanıştığını belirten Doç. Dr. Özdemir, çocuklarda merak uyandıran ve keşfetmenin mutluluğunu yaşatan, bu yıl ikincisi düzenlenen, böyle deneyimlerin önemini vurgulayarak, “Çocuklara teknolojiyi sadece bir tüketim aracı olarak sunuyoruz, bu tür çalışmalarda ise çocuklar neden-sonuç ilişkisi kurarak pasif öğrenme ortamından çıkıp aktif öğrenme sürecine geçiyor. Bu süreci destekleyen eğitimin çok büyük önemi bulunmaktadır” diye konuştu.

cocuk_meclisi_uye_400_3_29032012.jpg

- HEM ÖĞRENDİLER HEM EĞLENDİLER
“Dedektif Bot XD; Mucitler; Robotik; Dinamik ve Çiçekler” isimlerini verdikleri gruplarıyla son derece uyumlu bir ekip çalışması sergileyen çocuklar, daha sonra tırtıl robot adı verilen ve belirli çizgileri takip etmeye göre programlanmış robotları, parçalarını bir araya getirerek çalıştırdılar.
Her ekibin, bir mini pistte robotlarını sergilediği programın sonunda hep birlikte fotoğraf çektiren çocuklar, robotlarıyla vedalaşırken en kısa zamanda yeniden üniversiteye gelmek istediklerini belirttiler.
Meclis Başkanı Umut Bayraktar, tüm 17. Dönem Meclis üyeleri adına, Büyükşehir Belediyesi yayınlarından oluşan bir kitap setini Doç. Dr. Selçuk Özdemir’e sunarken, Çocuk Meclisi’nin bilimin ışığını takip etmeye devam edeceğini vurguladı.