Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Meclisi Üyeleri Yaşadıkları Kenti Yeniden Keşfetti…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, ANKARA’NIN TARİHİ MEKANLARINI GEZEREK, KENTLERİNİ DAHA YAKINDAN TANIMA İMKANI BULDULAR

20 Nisan 2012 Cuma 15:37
Çocuk Meclisi Üyeleri Yaşadıkları Kenti Yeniden Keşfetti…

gezi_2_20042012.jpg

Büyükşehir Belediyesi 17. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Ankara’yı daha yakından tanımaya karar vererek yola çıkıp tarihi yerleri gezdiler, bilgi aldılar.
Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtma Müdürlüğü’nün desteğiyle, İl Turizm Müdürlüğü’nden Ali Fuat Er’in rehberliğinde yaptıkları gezide yaşadıkları şehrin tarihi zenginliği karşısında şaşıran çocuklar, bilmedikleri pek çok yeni yeri görmenin heyecanını yaşadılar.
Rehberlerinin renkli anlatımı ile Ankara tarihinden kesitleri yerinde gören çocuklar, Julien Sütunu, Augustus Tapınağı, Roma Hamamı ve Hacı Bayram Camii hakkında yepyeni bilgiler edindiler, bol bol fotoğraf çektiler. Ankara’nın tarihi dokuları arasında, küçük turistler olarak şehri tanımak için adım atan çocuklar, Roma ve Bizans dönemine ait yapılara ait kalıntıları, koruma ve restorasyon çalışmalarını yerinde gördüler. Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları devam eden Roma dönemine ait antik tiyatro kazıları hakkında da bilgi alan Çocuk Meclisi üyeleri, Ulus bölgesinden ayrılarak rotanın diğer durağına geçtiler.  
Turun ikinci kısmında T.C. Cumhurbaşkanlığı Atatürk Müze Köşkü’nü ziyaret eden çocuklar, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve Cumhuriyet’in ilanına tanıklık etmiş olan Atatürk’ün konutu ve çalışma mekanı olan Köşk’ü, rehberin anlatımıyla dinlediler. Çocuk Meclisi üyeleri, Köşk’te de Atatürk’ün 28 Ekim 1923 gecesi, “Arkadaşlar yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” dediği oda, “Büyük Nutuk”u yazdığı çalışma odası ve Kütüphanesi ile Atatürk’ün kullandığı, özgün şekilleriyle korunan kişisel eşyalarının sergilendiği Sergi Salonu’nu büyük bir merakla ve hayranlıkla gezdiler.
Yoğun geçen dönem çalışmaları arasında tarihi ve kültürel değerleri yakından öğrenme imkanı bulan çocuklar, yepyeni bilgilerle turu tamamlayarak, tatlı bir yorgunlukla evlerine döndüler.