Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ'NDEN LÖSEV'E ZİYARET

Başkentli çocukların sesini geniş kitlelere duyuran Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, LÖSEV’i ziyaret ederek, lösemi hastalığı ve LÖSEV köyü hakkında bilgi aldı.

10 Nisan 2014 Perşembe 12:17
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ'NDEN LÖSEV'E ZİYARET

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 19. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ LÖSEV KÖYÜ HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Başkentli çocukların sesini geniş kitlelere duyuran Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, LÖSEV’i ziyaret ederek, lösemi cocukmeclisi-losev_SDT9584.JPGhastalığı ve LÖSEV köyü hakkında bilgi aldı.

İlk olarak LÖSEV İlköğretim Okulu’na giden meclis üyeleri, lösemi hastalığını yenen ve aynı zamanda okulun öğrencilerinden olan Meclis Başkanı Mustafa Şahin Gül’ün de aralarında olduğu bir grup tarafından karşılandı. Öğrenciler tarafından okulu gezen ve bilgi alan meclis üyeleri, lösemiyi yenmiş olan çocuklara tamamen ücretsiz bir kolej eğitimi veren ve bu özelliğiyle de hem Türkiye’de hem de dünyada bir benzeri olmayan, 2008 yılında LÖSEV tarafından açılmış olan okulu, sınıflarını, okul bahçesini, ana sınıflarını yakından görme ve tanıma imkanı elde ettiler.

Daha sonra LÖSEV Köyü’ne giden meclis üyeleri, toplantı salonunda, halkla ilişkiler sorumlusu Macide Tokbaş’ın verdiği tanıtım ve bilinçli beslenme seminerine katıldılar. Tamamen gönüllülük esası üzerine kurulu Vakfın çalışmalarının, tedavi gören çocuklar ve ailelerinin anlatımlarının da yer aldığı tanıtım sunumunda çocuklar, öncelikle löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığını ve tedavisinin mümkün olduğunu öğrendiler. Lösemili çocuklar hastanesi LÖSANTE, yapımı devam eden Lösev Kenti projesi ve bilimsel çalışmaların da tanıtıldığı seminerde, LÖSEV’in Birleşmiş Milletler’in özel danışmanlık statüsüne kabul edilmiş olmasının önemi vurgulandı.

- MECLİS ÜYELERİ ORGANİK TARIMLA TANIŞTI

Çocukların sorular yönelttiği toplantıda, kanser hastalığının oluşumunda gıdalardaki katkı maddelerinin, ilaçların, cocukmeclisi-losev_SDT9616.JPGradyasyonun, zehirli gazların, kalıtımın etkili olabileceği belirtildi. Beslenme, fiziksel aktivite, sigara-alkol kullanımı, baz istasyonlarının etkileri, GDO’lu gıdaların zararları detaylarıyla anlatıldı.

Lösev El Sanatları Üretim Atölyesi çalışmaları hakkında da bilgiler alan çocuklar, lösemi tedavisi alan çocukların annelerinin üretmekte olduğu rengarenk ve birbirinden güzel ürünlerden alarak, hem güzel hediyelere sahip oldular hem de küçük birer katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadılar.

Çocuklar, Köy’ün sebze ve meyvelerinin üretildiği organik ürün bahçeleri kadar, özel olarak yetiştirilen, organik hayvancılık yapılan üretim çiftliğindeki köpekleri, inek ve keçilerle yavrularını, yetiştirme alanları içerisinde görme fırsatı elde ettiler; özellikle minik keçi yavrularını bırakmak istemediler.

- 31 MAYIS’TA AÇIKHAVA ŞENLİĞİ’NE…

Lösemili çocuklara hayat veren, LÖSEV’i yakından tanımaktan mutluluk duyduklarını belirten meclis üyeleri, Lösev’i kuran ve emeği geçen, katkıda bulunan herkese, gönüllü kuruluşlara teşekkür ederek Köy’den ayrılırken, gönüllü olmak için Meclis’teki ve okullarındaki tüm arkadaşlarını ve ailelerini de bilgilendireceklerini;  31 Mayıs’taki Açıkhava şenliğinde, LÖSEV’li arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını belirttiler. Meclis üyeleri ayrıca, bu yıl Polonya’da düzenlenecek olan Onkoloji Olimpiyatları seçmelerine hazırlanan lösemiyi yenmiş arkadaşlarına da başarılar dilediler.

ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ'NDEN LÖSEV'E ZİYARET
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ'NDEN LÖSEV'E ZİYARET
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ'NDEN LÖSEV'E ZİYARET
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ'NDEN LÖSEV'E ZİYARET
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ'NDEN LÖSEV'E ZİYARET
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ'NDEN LÖSEV'E ZİYARET