ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN TARİHE YOLCULUĞU…
Ankara Büyükşehir Belediyesi 25. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Başkent tarihinin korunması için yapılan çalışmalara katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak için kolları sıvadı.
03 Aralık 2019 Salı 08:13BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR YAŞADIKLARI KENTİN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR
-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, RAHMİ KOÇ MÜZESİ’NDE SERGİLENEN VE BAŞKENT’İN EN ESKİ RESMİ OLDUĞU TAHMİN EDİLEN “ANKARA MANZARASI” TABLOSUNU İNCELEYEREK BİLGİ ALDI
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI DAİRE BAŞKANI BEKİR ÖDEMİŞ, “ÇOCUKLARIN BAŞKENT TARİHİNİ YAKINDAN TANIMALARINI VE TARİHİ KORUMANIN ÖNEMİNİ ANLAMALARINI İSTİYORUZ” DEDİ
-ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, ANKARA KALESİ ETRAFINDA BULUNAN TARİHİ YAPILARI DA GEZEREK, BAŞKENT TARİHİNİ YAKINDAN TANIMA FIRSATI BULDU
Ankara Büyükşehir Belediyesi 25. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Başkent tarihinin korunması için yapılan çalışmalara katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak için kolları sıvadı.
Çocuk Meclisi üyeleri, tarihi ve kültürel mirasın benimsenmesi, korunması ve sahip çıkılması amacıyla Ankara Kalesi etrafında bulunan tarihi yerlerde incelemelerde bulundu.
ANKARA’NIN EN ESKİ TABLOSU BAŞKENT’TE
Rahmi Koç Müzesi’nde sergilenmeye başlayan Hollanda Rijksmuseum koleksiyonuna ait ve 1700’lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen Başkent’in en eski resimlerinden “Ankara Manzarası” adlı tabloyu inceleyen Çocuk Meclisi üyeleri, tablonun hikayesi hakkında da detaylı bilgi aldı.
Ressamı belli olmayan ve Ankara’nın bilinen en eski resminin olmasının yanı sıra tiftik üretiminin belgesi olma özelliğini de taşıyan tablo, uzun yıllar boyunca Halep Manzarası olarak tanıtıldı. Yapılan incelemeler sonucu Ankara Manzarası olduğu anlaşılan tablo 2 yıl boyunca Rahmi Koç Müzesi’nde sergilenecek.
ÇOCUK MECLİSİ ÖRNEK OLACAK
Çocuk Meclisi üyelerinin atölye çalışmasına katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, çocukların kültürel ve tarihi alanların korunmasına yönelik fikirlerini dinledi.
Çocuk gözünden Başkent’i görmek istediklerini ve çocukların kent tarihine sahip çıkarak örnek olacaklarını belirten Ödemiş, şöyle konuştu:
“Biz bu kenti koruyacaksak Ankara’yı koruyacak ve turizmde hak ettiği yere getireceksek öncelikle Ankaralılara anlatmamız lazım. Bunun yolu da önce yavrularımıza, çocuklarımıza anlatmaktan geçer. Çocuklar önce kentin havasını solusun, kentin tüm değerlerini içlerinde hissetsinler ki korusunlar. Çocuklarla yaptığımız atölye çalışmasında onlara bu tarihi yapıların korunmasına ilişkin görüşleri soruldu. Bundan sonraki proje çalışmalarında çocukların görüşleri bize ışık tutacak ve bizlere katkı sağlayacak.”
Ankara Kalesi etrafında bulunan tarihi yapıları gezerek bilgi alan Çocuk Meclisi üyeleri, gözlemlerinin yer aldığı bir rapor hazırlayarak Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’na teslim edecek.