Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Trafik Polisleri İşbaşında

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Üyelerinden Oluşan Minik Polisler, Kızılay’da Trafik Denetimi Yaptılar

11 Nisan 2011 Pazartesi 04:02
Çocuk Trafik Polisleri  İşbaşında

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, trafik polisleri eşliğinde Başkent’in en yoğun trafiğinin yaşandığı Kızılay Kavşağı’nda denetlemelerde bulundular, kurallara uymayan yayaları ve sürücüleri durdurarak ikaz ettiler, eksik evrak bulunduranları uyardılar.  
 Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü proje dahilinde, daha önce Emniyet Müdürlüğü’nden eğitim semineri almış olan 9-13 yaş arası Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyesi 13 öğrenci, araç ve yaya trafiğinin kontrollerine katıldı. Minik polisler ellerindeki trafik levhaları ile yaya ve araç trafiğindeki Başkentli vatandaşlara trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulunarak, anlamlı mesajlar verdiler.
 
-“KURALLARA UYMAMAK BÜYÜK KAZALARA
NEDEN OLABİLİR”

2.jpg

Trafik polislerinin durdurduğu bir araç sürücüsünün ehliyet ve ruhsatını inceleyen Çocuk Meclisi Başkanı, 12 yaşındaki minik polis Umut Bayraktar, sürücüye neden emniyet kemeri takmadığını sordu. Araç sürücüsünün acil bir işi olduğu için telaşlı olduğunu söylemesi üzerine, “Acil işler nedeniyle bile olsa kurallara uymamak, büyük kazalara neden olabilir. Lütfen emniyet kemerinizi takınız” diye uyarması sürücünün utanarak gülümsemesine neden oldu.
  
-“ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA”

3.jpg

Aracı durdurulan bir başka sürücü Aykut Abık ise bir şirketin  sahibi olduğunu belirterek, “Geleceğin çocuklarına güveniyoruz. Eksik evrakım yokmuş ama maalesef emniyet kemerimi takmayı ihmal ettiğim için uyarı aldım. Çok güzel bir uygulama, teşekkür ediyorum” dedi.
Denetime katılan minik polislerin başındaki Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Yasemin Çiçek ile Polis  Memuru Fikret Gündüz, geleceğin sürücüleri olan çocuklara trafik eğitimini erken yaşlarda vermeye çalıştıklarını kaydederek, “Görüyorsunuz, kontrolleri gerçek bir trafik polisi gibi yaptılar.10 Nisan Polis Teşkilatı’nın Kuruluş Günü etkinliklerimiz sürecinde öncelikle çocuklarımızı, gençlerimizi trafik konusunda bilinçlendiriyoruz. Yaptığımız denetimlerde, çocukların uyardığı yaya ve sürücülerin utandıklarını ve kurallara daha çok uymaya çalıştıklarını gözlemliyoruz” diye konuştular.

4.jpg
Denetimlere katılarak polis arabasından anons yapan 12  yaşındaki Ebubekir Taha Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin aldığı karar uyarınca Ankara trafiğinde denetleme yaptıklarını kaydederek; sürücülerin birçoğunun emniyet kemeri takmadığını, araç muayene tarihini geçirdiğini, yüksek sesle müzik dinlediğini ve ilkyardım çantası bulundurmadığını gördüklerini söyledi.
Uygulamada minik polisler, birçok yaya ve araç sahibine anonslar ve trafik levhalarıyla uyarılarda bulunurken, vatandaşlar önce şaşırdıkları bu durumu daha sonra ilgiyle izlediler.