Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Üyelerden Bakan Yıldız’a Ziyaret…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ İLE SİNCAN ÇOCUK KULÜBÜ ÜYELERİ, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ’I ZİYARET ETTİ - SORULARIYLA BAKAN YILDIZ’I ŞAŞIRTAN ÇOCUKLAR, ENERJİ VERİMLİLİĞİNDEN ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARINA, ELEKTRİKLİ ARABADAN KAÇAK ELEKTRİĞİN FATURAYA YANSIMASINA KADAR PEK ÇOK KONUDA BİLGİ ALDILAR - BAKAN YILDIZ: “ÇOCUKLARIMIZIN UFKU ÇOK GENİŞ, AĞABEYLERİNİZDEN ABLALARINIZDAN DAHA FARKLI SORULAR SORDUNUZ. TEBRİK EDİYORUM”

16 Ocak 2012 Pazartesi 12:10
Çocuk Üyelerden Bakan Yıldız’a Ziyaret…

cocuk_bakan_ziyaret_400_16012012.jpg

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi ve Sincan Çocuk Kulübü üyelerini kabul eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, küçük konuklarını enerji verimliliği konusunda büyüklerine örnek olmaya çağırdı.
Ankaralı çocukların en gür sesi Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi ile çocukların buluşma adresi Sincan Çocuk Kulübü üyeleri, Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı ziyaret ettiler.
Ziyaretin başlangıcında, Çocuk Meclisi’nin 17. Dönem Başkanı Umut Bayraktar, çalışmaları hakkında bilgi vererek, Bakan Yıldız’ı Çocuk Meclisi’ne davet etti. 
 Çocukların, enerji verimliliğinden alternatif enerji kaynakları, bor madeninin kullanım alanlarından eko karavana kadar pek çok konu başlığındaki sorusu karşısında şaşkınlığını dile getiren Bakan Yıldız, “Maşallah çocuklarımızın ufku çok geniş, ağabeylerinizden ablalarınızdan daha farklı sorular sordunuz.  Tebrik ediyorum” dedi.
Çocuk Meclisi’nin 8 komisyonu ve Sincan Çocuk Kulübü ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Yıldız, konuşmasını, “Ülkemizin şu anki halinden daha güzel bir ülke bırakmak için gayret ediyoruz. Kendimizden daha çok sevdiğimiz siz çocuklarımıza, geleceğimize daha güzel şeyler bırakmamız lazım. Sorduğunuz sorulardan, ileriye dönük kaygımızın kalmadığını görüyorum” diyerek sürdürdü.
Daha sonra çocukların tek tek yönelttiği sorulara yanıt veren Bakan Yıldız, 2012 projeleri, enerji verimliliği yöntemleri, elektrikli otomobil, eko karavan, nükleer enerji, bor madeni, petrol, doğalgaz rezervleri, rüzgar ve güneş enerjisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

-BAKAN YILDIZ PROJEYİ BEĞENDİ
Çocuklardan enerji tasarrufu konusunda destek isteyen Bakan Yıldız, şu önerilerde bulundu:

cocuk_bakan_ziyaret_207_16012012.jpg

“Sizlere çok iş düşüyor. Enerji verimliliği ile ilgili çalışma başlatabilirsiniz. Suyu daha tasarruflu kullanmak gibi… Televizyonu kapatırken bekleme modu diye bir şey var, onların da söndürülmesi lazım. Yerinizde olsam, elektrik faturasını takip eder, tasarrufla elde edilen parayı büyüklerinizden harçlık olarak isterim. Hem tasarruf etmiş olursunuz hem de kendi ihtiyaçlarınızı karşılarsınız. Tabii ki ders çalışacaksınız, oyun oynayacaksınız, sokağa çıkacaksınız ve bunların yanında televizyon da izleyeceksiniz. TV’de eğitim programları, çok güzel belgeseller var. Lütfen zararlı yayınlar yerine eğitim amaçlı programları izleyin.”
Bir öğrencinin aktardığı “Enerji Sokağı” projesinden de oldukça etkilenen Bakan Yıldız, konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile değerlendirebileceğini kaydetti. Başkan Gökçek ile projeyi konuşarak, hayata geçirilmesi için çaba harcayacağını dile getiren Bakan Yıldız, “Çocuk Meclisi’ni ziyarete geldiğimde lütfen projelerinizi getirin, sunun. Bunları değerlendirelim. Sizler bizim geleceğimizsiniz” dedi.  
Sohbetin ardından, Sincan Çocuk Kulübü üyeleri Bakan Yıldız’a çiçek verirken, Çocuk Meclisi üyeleri de Büyükşehir Belediyesi’nin bastırdığı “Ankara Fotoğrafları, Fotoğraflarla Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Başkenti Ankara” adlı yayınlar ile Genç Safahat kitabını hediye ettiler.
 Bakan Yıldız, küçük misafirlerini tek tek hediyelerle uğurlarken, hatıra fotoğrafı çektirdi.