Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Vekiller “Akıllı İşaretleri” Takipte…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, RADYO TELEVİZYON ÜST KURULU’NU ZİYARET EDEREK, TÜM BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR ADINA DAHA ÇOK ÇOCUK YAYINI İSTEDİKLERİNİ DİLE GETİRDİLER

13 Şubat 2012 Pazartesi 14:14
Çocuk Vekiller “Akıllı İşaretleri” Takipte…

Büyükşehir Belediyesi 17. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nu ziyaret ederek, hem bilgi aldılar hem sorularına yanıt aradılar. RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun ile de sohbet etme imkanı bulan küçük vekiller, çocuklara yönelik daha çok eğitici yayın yapılması taleplerini dile getirdiler.
Başkentli çocukların güçlü sesi Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 17. Dönem çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Çeşitli ziyaretlerle pek çok platformda farklı konularda çocukların taleplerini dile getiren, sorularıyla kimi zaman şaşırtan kimi zaman bilinmeyenlere aydınlık getiren küçük vekillerin bir durağı da Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) oldu. RTÜK’ü ziyaretlerinde ilk olarak Eğitim Uzmanı Arzu Demirel tarafından ağırlanan çocuk vekiller, zararlı içeriklere karşı koruma amaçlı Akıllı TV İşaretleri hakkında bilgi aldılar, işaretlerle ilgili düşüncelerini uzmanlara iletme şansı buldular.

rtuk_cocuklar_400_2_13022012.jpg

Sohbet sırasında ilgi çekici istatistiklere de ulaşan çocuklar, Türkiye’de ilköğretim öğrencilerinin günde 4 saat televizyon izlediklerini, bunun yılda 1200 saate ulaştığını; okulda geçen zamanın ise 900 saat olduğunu öğrenince bu konuyu Meclis gündemine alacaklarını dile getirdiler. Uzmanların televizyon önünde geçen zaman yerine daha faydalı aktivitelere yönelmeleri gerektiği görüşüne destek veren çocuklar, geçen dönem ebeveynlere yönelik aldıkları “televizyonu değil çocuklarınızı izleyin” kararını hatırlatarak, bunun hayata geçmesi için çalışacaklarını ifade ettiler. 
Daha sonra 85 uzmanın görev aldığı RTÜK’te kısa bir gezintiye çıkan Çocuk Meclisi üyeleri, Sayısal Kayıt, Arşiv ve Analiz Sistemi hakkında bilgi aldılar. Tüm kanalların aynı ekran üzerinden küçük kareler halinde izlenebildiği teknik odada da eğlenceli dakikalar geçiren çocuklar,  fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.

-ÇOCUKLAR EĞİTİCİ KANALLARIN ARTMASINI İSTEDİ
Çocuklar gezi sonunda ise RTÜK Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun’un konuğu oldular. Meclis Başkanı Umut Bayraktar’ın Çocuk Meclisi’ni tanıtan kısa konuşmasının ardından RTÜK Başkanı Dursun, soruları yanıtladı. Daha fazla çocuk kanalı açılmasını ve okuldan dönüş saatlerinde daha yararlı programlar görmek istediklerini belirten meclis üyeleri, bu konuda önerge hazırlayabileceklerini belirttiler. Prof. Dr. Dursun da sohbet sonunda televizyon yayınlarına ve erken saatte yayınlanan ancak çocuklara uygun olmayan dizilere uygulanan uyarılar, cezalar hakkında bilgi verdi.