Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Çocuk Vekiller”den Halk Ekmeğe Tam Not...

- ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ HALK EKMEK FABRİKASI’NI ZİYARET EDEREK, EKMEĞİN ÜRETİM SÜRECİNİ İNCELEDİLER -SON TEKNOLOJİYLE HİJYENİK BİR ORTAMDA ÜRETİLEN EKMEĞE TAM NOT VEREN ÜYELER, HALK EKMEK FABRİKASI GENEL MÜDÜRÜ ALİ İLKBAHAR’DAN BİLGİ ALDILAR

03 Şubat 2012 Cuma 10:46
“Çocuk Vekiller”den Halk Ekmeğe Tam Not...

Başkentli çocukları temsilen çalışmalarını sürdüren Çocuk Meclisi’nin çalışkan vekilleri, Halk Ekmek Fabrikası’nı gezerek, incelemelerde bulunarak, Genel Müdür Ali İlkbahar’dan bilgi aldılar.
Başkent’te ekmekte kalite ve sağlığın güvencesi haline gelen Halk Ekmek’e tam not veren çocuk vekiller, fırından taze çıkmış

halk_ekmek_400_2_03022012.jpg

ekmeğin tadına bakmayı da ihmal etmediler.
İnceleme ve bilgilenme faaliyetlerini hızla sürdüren 17. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi Başkanı Cevdet Erdöl ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı ziyaretlerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ve Un Fabrikası’nda da incelemeler yaptılar. 
Başkanlık Divanı üyeleri ve komisyon temsilcilerinden oluşan 14 kişilik bir heyetle gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak üretim tesisini gezen meclis üyeleri, galoşlarını ve berelerini giyerek, hijyen kurallarına uygun biçimde gezilerini sürdürdüler. Çocuklar, son teknolojiyle donatılmış fabrikada, hijyenik bir ortamda üretilen ekmekler hakkında bilgi edindiler. Hamurun karıştırılması, mayalanması, eşit  parçalara ayrılması, üzerilerine çizik atılması ve ardından  yürüyen bantlı fırınlarda pişirilmesini izleyen çocuklar, fırından çıkan sıcacık ekmekleri tatma keyfini yaşadılar. Ekmeğin, un, su, tuz ve mayadan oluşan bir hamurdan, sofralara kadar geçirdiği süreçlere tanık olan meclis üyeleri, son derece titizlikle sürdürülen üretim çalışmalarını ilgiyle takip ettiler. -ÇOCUKLARDAN “EĞİTİCİ EKMEKLER” PROJESİ
Tesis ziyaretinin ardından, Halk Ekmek ve Un Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar’ı ziyaret eden çocuklar, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette, sorularına da yanıt aradılar.
Meclis Başkanı Umut Bayraktar’ın meclis çalışmaları hakkında yaptığı kısa tanıtımın ardından meclis üyeleri, ekmeklerle ilgili “ekmek ambalajında gerekli bilgilerin yer alması , bu bilgilerin,

halk_ekmek_400_3_03022012.jpg

bilinçlendirici
mesajları içermesi, ekmek israfını önlemeye yönelik pratik önerilerin bulunması” gibi konuların yer aldığı “eğitici ekmekler” projelerini Genel Müdür İlkbahar’a sundular.
Şampiyon Ekmeğin çocuklar için faydalarını bildiklerini de belirten üyeler, Ali İlkbahar’ı genel kurul toplantılarına davet ettiler.

- İLKBAHAR’DAN KALİTELİ EKMEĞİN SIRLARI
Çocuklara ekmek üretimi hakkında bilgi veren Ali İlkbahar, sorulara da yanıt vererek, günlük ekmek üretiminin 600-650 bin adet civarında olduğunu belirtti. Çocuklara kaliteli ekmeğin sırlarını da veren İlkbahar, ekmeğin ince kabuklu, küçük ve sık gözenekli olması gerektiğine dikkati çekti. Halk Ekmek Fabrikası’nın sağlıklı ekmek üretmek kadar, ekmek fiyatlarının daha fazla yükselmemesi için piyasadaki fiyat dengesini de sağlamakta olduğunu anlatan Ali İlkbahar, bir de sürpriz yaparak, çocuklara kendi yazdığı kitaplardan armağan etti.
Çocuklar, bilgilendirici broşürlerin de yer aldığı çantalarıyla Halk Ekmek Fabrikası’ndan ayrılırken, tüm Başkentli çocuklar adına yaptıkları gezilerden ve edindikleri bilgileri http://cocukmeclisi.ankara.bel.tr/ adresinde paylaşmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.