Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Çocuk Vekillerden” TBMM’ye Ziyaret…

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 17. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, TBMM ÇOCUK HAKLARI İZLEME KOMİTESİ BAŞKANI ERDÖL’Ü ZİYARET ETTİ - BAŞKAN CEVDET ERDÖL: “ÇOCUK HAKLARININ BİR BAŞLIK OLARAK ANAYASA’DA YER ALMASI, ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME. SİZİN DE KATKILARINIZI BEKLİYORUZ”

16 Ocak 2012 Pazartesi 14:35
“Çocuk Vekillerden” TBMM’ye Ziyaret…

cocuk_vekiller_tbmm_ziyaret_400_2_16012012.jpg

Ankara çocuklarının sesi, çocuk haklarının en güçlü savunucusu Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyelerinin ziyaret ettiği TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi Başkan Cevdet Erdöl, küçük vekillerden Anayasa çalışmalarına katkıda bulunmalarını istedi.
TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi’ni ziyaret eden Çocuk Meclisi üyeleri, Komite Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile bir araya geldiler. Önemli konu başlıklarında röportaj yaparak komitenin çalışmaları hakkında bilgi edinen üyeler, Çocuk Meclisi’nin çalışmalarını da anlatma imkanı buldular.
Başkan Erdöl’ün, çocuk haklarıyla ilgili sorulara içtenlikle ve samimiyetle verdiği cevapları büyük bir ilgiyle takip eden meclis üyeleri, aynı zamanda Ankara Milletvekilli olan Erdöl’e Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi rozetini taktılar. Erdöl’ü Çocuk Meclisi toplantılarına davet eden küçük vekiller, Çocuk Hakları İzleme Komitesi’nin düzenlediği toplantılara katılma taleplerini de dile getirdiler.

- “ERDÖL: ANAYASA ÇALIŞMALARINA KATILIN”

Belediye bünyesinde Çocuk Meclisi kuran ilk Belediye Başkanı olarak Melih Gökçek’e teşekkürlerini ve takdirlerini ifade eden; kurulduğu günden bu yana çalışmalarını yakından takip ettiği Çocuk Meclisi’nin önemini vurgulayan Prof. Dr. Cevdet Erdöl, çocuklardan, anayasa çalışmalarına katkı sağlamalarını da istedi.
Bu katkının, yeni anayasa için çok önemli olduğunu belirten Erdöl, “Çocuk haklarının bir başlık olarak Anayasa’da yer alması çok önemli bir gelişme” diyerek tüm çocukları, TBMM’nin sayfasında yer alan bölümü ziyaret ederek, anayasaya katkı sağlamaya davet etti.
Çocukların (312) 420 20 20 No’lu telefona mesaj bırakarak, isteklerini kolaylıkla iletebilmelerine imkan tanındığını da duyuran Prof. Dr. Cevdet Erdöl, bu numarayı her çocuğun kaydetmesi gerektiğini, Çocuk Meclisi üyelerine de bu konuda önemli sorumluluk düştüğünü belirtti.
Belediyeyle ilgili alınan kararlarda, çocukların “katılım hakkı”nın temsilcileri olan Çocuk Meclisi üyelerinin rolünü vurgulayan Erdöl, kendisine yöneltilen konuların ilgili kurumlara iletilmesi için destek olacağını ifade etti.

- KÜÇÜK VEKİLLER ÖNEMLİ BİLGİLER ALDI

Erdöl’e, “çocukların küçük yaşlarda ağır işlerde çalıştırılması, engellilerle ilgili çalışmalar, çocuk yaşta evlilik, çocuğa karşı şiddetin önlenmesi, parçalanmış ailelerin çocuklar üzerindeki etkileri, cezaevlerindeki çocukların hakları, kayıp çocuklar, çocuk koruma yasası, anne ve bebek ölümleri, ailelerin çocuk hakları konusunda bilinçlendirilmeleri” gibi başlıklarda hazırladıkları soruları yönelten meclis üyeleri, Çocuk Meclisi’nin web sitesinde yayınlayacakları röportajda yer alan çok önemli bilgileri diğer çocuklarla da paylaşmış olacaklarını belirterek, çocuk haklarının anlaşılması için çok daha fazla çalışacakları noktasında söz verdiler.
Başkan Umut Bayraktar, tüm meclis arkadaşları adına Prof. Dr. Cevdet Erdöl’e Büyükşehir Belediyesi yayınlarından armağan ederken, tüm üyeler, fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.
İlk kez TBMM’de bulunduklarını belirten üyeler, Ankara çocuklarını temsilen yaptıkları bu ziyaretlerden büyük bir mutluluk ve aynı zamanda gurur duyduklarını da sözlerine eklediler.