Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇOCUKLAR "AKIL OYUNLARI SİSTEMİYLE" TANIŞIYOR

Büyükşehir Belediyesi Esertepe Aile Yaşam Merkezi, Ankara'da bir ilke imza atarak, Akıl Oyunları Sistemi (AKOS) Atölyesi’ni faaliyete geçirdi.

23 Ekim 2015 Cuma 08:30
ÇOCUKLAR "AKIL OYUNLARI SİSTEMİYLE" TANIŞIYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESERTEPE AİLE YAŞAM MERKEZİ’NDE ÇOCUKLARI (AKOS) "AKIL OYUNLARI SİSTEMİ " İLE TANIŞTIRIYOR

-TÜRKİYE’DE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLEN “AKIL OYUNLARI SİSTEMİ” 5-14 YAŞ ARALIĞINDAKİ ÇOCUKLARA OKULLARINDA KARŞILAŞACAKLARI OLASI PROBLEMLERİN SORGULANARAK NASIL ÇÖZÜM ÜRETİLMESİ GEREKTİĞİ KONUSU ÖĞRETİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Esertepe Aile Yaşam Merkezi, Ankara'da bir ilke imza atarak, Akıl Oyunları Sistemi (AKOS) Atölyesi’ni faaliyete geçirdi.
5 ile 14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik geliştirilen AKOS projesi ile çocuklar okullarında karşılaşacakları olası problemleri bir yandan sorgularken, bir yanda da nasıl çözüm üretmeleri gerektiğini konusunu oyun şeklinde öğreniyorlar.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak bu yıl mayıs ayı içinde hizmete açılan 187 bin metrekareyi kapsayan muhteşem rekreasyon alanı içinde bulunan Keçiören Etlik Esertepe Aile Yaşam Merkezi, kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle kısa sürede adından söz ettirmeye başladı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dört bir yanında hizmet veren 9 farklı Aile Yaşam merkezinden biri olan Esertepe Aile Yaşam Merkezi, atölye çalışmalarını başlattığı “Akıl Oyunları Sistemi (AKOS)” ile çocuk üyelerine özellikle okul hayatında karşılaşabilecekleri sorunlarla düşünerek baş etmeyi ve karar verme yetilerinin geliştirmesine imkan sağlayacak eğitim veriyor.
“AKOS” Projesi kapsamında merkezde kurulan atölyede 8 kişiden oluşan gruplar halinde üye çocuklara uzman eğitmenler tarafından eğitim veriliyor.
Sistem hakkında bilgi veren eğitmenler, çocukların izleyen, dinleyen ve cevap veren öğrenciler yerine; problemi tanıyan, çözüm üretmeyi ve sorgulamayı bilen öğrencilerin yetişmesinin hedeflendiğini söylediler.
AKOS Atölyesi’nde 4 farklı kategoride yaşlara göre eğitimlerin verildiğini belirten eğitmenler, oyunlar hakkında şu bilgileri verdiler;
“9-10 yaş grubunda; 4 kişi tarafından görsel zeka, fotoğrafik hafıza, motivasyon ve üretkenlik becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığı Qbitz- Tangramino – Becerikli yapılar oyunları oynanıyor.
7-8 yaş ve üzeri 4 öğrenciler ile oynan Qwırkle adlı oyunla; görsel algı, seçici dikkat, motivasyon, toplama işlemi, akıl yürütme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
5-6 yaş ve üzeri öğrencilerin hız, el göz koordinasyonu, görsel algı, dikkat artırmaya yönelik becerilerin geliştirilmesinin amaçlandığı Randovario adlı oyun ile çocukların hem eğlenip hem de öğreniyorlar.
AKOS Atölyesi’nde 16. yüzyıl oyunu olarak bilinen “Mangala” oyunu da yer alıyor. Bu oyun 11-12 yaş ve üzerinde 2 kişi ile oynanıyor. Oyun ile etkili dinleme, planlama, turnuva kurallarına uyma parça ve kutu toplama becerilerinin geliştirilmesi sağlanıyor.”
Büyük ilgi gören ve 245 üye çocuğun eğitimlere katıldığı AKOS atölyesine yeni kayıtlar alınmaya devam ediliyor.