Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuklar Başkanlarını Seçtiler…

- Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin Minik Vekilleri Yeni Dönem Başkanlık Divanı İçin Seçimini Yaptı - Hacı Mustafa Tarman İ.Ö.O Öğrencisi Umut Bayraktar Başkentli Çocukların Yeni Temsilcisi Oldu

01 Aralık 2010 Çarşamba 05:23
Çocuklar Başkanlarını Seçtiler…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 16. Dönem Başkanlık Divanı seçimleri demokrasi dersi niteliğinde gerçekleşti. Çocuk Meclisi üyelerinden 20 oy alan Hacı Mustafa Tarman İ.Ö.O Öğrencisi Umut Bayraktar, Çocuk Meclisi Başkanı seçilirken, Ataberk Atikoğlu, Ebubekir Yılmaz ve Doğa Altınsel yardımcıları oldu. Oylamalar sırasında fıkralar  anlatıp, şarkılar söyleyerek hem eğlenen hem de birbirlerini yakından tanıma şansı yakalayan meclis üyeleri, yeni binalarında yeni döneme keyifli bir başlangıç yaptılar.

1.JPG
Kasım ayı başında yapılan seçimlerde asil üyeliğe seçilen çocuklar ve aileleri sabahın erken saatlerinde, Başkan Gökçek’in, çocuklara armağanı yeni Meclis Binasında bir araya geldiler. Başkanlık seçimlerine ilişkin oylama kuralları ve komisyonların çalışma prensiplerinin anlatıldığı bilgilendirme toplantısının ardından Başkanlık Divanı seçimleri için formların dağıtılmasına geçildi. Başkanlığa aday olan üyelerin hazırladıkları tanıtım ve propaganda pankartları  seçimlere ayrı bir renk kattı. 15. Dönem Başkanı Önder Şahin, görevini devretmeden gerçekleştirdiği son toplantıda, geçmiş dönem çalışmaları ve Başkanın görevleri ile komisyonlar hakkında bilgi verdi. Meclis Başkanlığının sorumluluk gerektirdiğini vurgulayan Şahin, bu görevi gerçekten yapacağına inananların aday olmalarını rica etti.
- “KIYISINDA KALMAYALIM HAYATIN”
Yoklamanın ardından, 123 üyenin katıldığı seçimlerin ilk oturumunda 60 üye başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Her aday birer dakikalık tanıtım konuşmalarını yaptı. Çocukların, “Ben siz olayım, siz de ben”, “Kıyısında kalmayalım hayatın, hayatı kucaklayarak yaşayalım”, “Bizler Atatürk’ün çocuklarıyız; içinde bulunduğumuz meclis, Ata’mızın izinden yürürken yolumuza ışık tutan bir fenerdir; küçük ayaklarımızla kocaman adımlar atalım”; “Bana oylarınızı verirseniz çok rahat edersiniz”  gibi sözleri, büyük alkış aldı.
Çocuk Meclisini kurduğu için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkürlerini de ileten Çocuk Meclisi üyeleri, birinci tur oylama öncesi yaptıkları tanıtımlarında, engellilere okul ve iş imkanları sağlamak, üst geçitlerin engellilere uygun düzenlenmesi, oyuncakların ülkemizde üretilmesi, okullara futbol sahası ve okullarının çevresine trafik lambaları gibi vaatlerini büyük bir heyecanla dile getirdiler.
Oylama turlarının aralarında şiirlerini okumaya, fıkralar anlatmaya devam eden, birlikte eğlenen ve gülen meclis üyeleri, büyük bir sorumlulukla devam edecekleri görevleri başlamadan önce, birbirlerini tanıma fırsatı da elde ettiler ve eski dönem Başkanı Önder Şahin’in başarılı yönetimiyle devam eden oturumların ardından, seçim sonuçlarını nefeslerini tutarak beklediler.
- “ADIM GİBİ UMUDUNUZ OLACAĞIM
3. tur oylamanın sonunda, Hacı Mustafa Tarman İ.Ö.O Öğrencisi Umut Bayraktar Çocuk Meclisi Başkanı seçilirken, Beytepe İ.Ö.O öğrencisi Doğa Altınsel Birinci Başkan Yardımcısı, Özel Nene Hatun İ.Ö.O öğrencisi Ebubekir T. Yılmaz İkinci Başkan Yardımcısı, TED Koleji öğrencisi Ataberk Atikoğlu üçüncü Başkan Yardımcısı oldu.
 İki yıldır çocuk meclisi üyesi olarak görev yaptığını belirten ve “adım gibi umudunuz olacağım” sloganıyla başkanlık iddiasını dile getirmiş olan Umut Bayraktar, geçmiş dönemlerdeki tecrübelerinin, başkanlığında büyük faydası olacağına inandığını belirtti. Başkanlığı Bayraktar’a devreden 15. Dönem Başkanı Önder Şahin ise yeni göreve gelen arkadaşlarına başarılar dilerken, bu sorumluluğu layıkıyla yerine getireceklerine ve koltuklarını başarıyla temsil edeceklerine duyduğu inancını ifade etti.
Meclis Açılış Töreninin ve Olağan Genel Kurul Toplantısının Aralık Ayı’nın ilk haftasında yapılması bekleniyor.