Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

- Çocuklar, Gençler Şimdi Eğlence Zamanı…

- YÜZME DE VAR KAYAK DA -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YARIYIL TATİLİNDE ÇOCUKLARI KALİTELİ ZAMAN GEÇİRECEKLERİ ETKİNLİKLERE ÇAĞIRIYOR - 7 AİLE YAŞAM MERKEZİ, 21 ÇOCUK KULÜBÜ VE 12 GENÇLİK MERKEZİ’NİN YARI YIL TATİLİ İÇİN HAZIRLADIĞI ETKİNLİKLER ARASINDA ELMADAĞ’DA KAYAK DA VAR, KARNE EĞLENCESİ DE - BAŞKENT TİYATROLARI’NDAKİ 2 ÇOCUK OYUNU İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FEZA GÜRSEY BİLİM MERKEZİ’NDEKİ 48 DENEY SETİ DE TATİLDE YAPILABİLECEK ETKİNLİKLER ARASINDA EĞLENCELİ BİR OLANAK SUNUYOR

24 Ocak 2012 Salı 16:19
- Çocuklar, Gençler Şimdi Eğlence Zamanı…

cocuklar1_200.jpg

Yorucu bir eğitim-öğretim dönemini geride bırakan ilköğretim ve lise öğrencileri, karne sevincinin hemen ardından eğlenme, dinlenme, eksik derslere takviye peşinde... Tatile giren öğrencilere çeşit çeşit etkinlik alternatifi sunan Büyükşehir Belediyesi de yorucu bir eğitim-öğretim yarıyıl dönemini geride bırakarak, 20 Ocak’ta karne heyecanı yaşayan öğrencileri kentin dört bir yanında bulunan aile yaşam merkezleri, gençlik merkezleri ve çocuk kulüplerine çağırıyor.
Kent genelinde yürütülen 165 proje içerisinde öğrencilere ayrı bir önem veren Büyükşehir Belediyesi, çocuklara ve gençlere yönelik hizmet veren kulüp ve merkezlerinde, yıl boyunca pek çok etkinlik düzenlerken, tatillerde de bu etkinlikleri daha da geliştiriyor ve renklendiriyor.
Başkentli öğrencileri ara tatilde televizyon ve bilgisayarın başından kaldırarak, yeteneklerini geliştirecek etkinliklere yönlendiren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı 7 aile yaşam merkezi, 21 çocuk kulübü ve 12 gençlik merkezi, haftanın 7 günü kapılarını açık tutuyor. Merkezlerde, uzman kadrolar tarafından o bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak, yarışmalardan gezilere, kayaktan yüzmeye, sinemadan sergiye kadar pek çok aktivite yapılıyor, aynı zamanda etütler ile öğrencilerin ilk dönem eksik kalan dersleri takviye ediliyor.
Feza Gürsey Bilim Merkezi’ndeki 48 deney seti ile Başkent Tiyatroları’ndaki 2 çocuk oyunu da tatilde öğrencilere eğlenceli imkanlar sunuyor.

- ÇEŞİT ÇEŞİT AKTİVİTE
Çocuk Kulübü üyeleri bu yarıyıl tatilinde bol bol gezecek, eğlenecek, bilgilenecek.
Mamak Çocuk Kulübü, langırt turnuvası, çuval yarışması, kitap okuma yarışması, “Şirinler” filminin gösterimi, futbol turnuvası, kelimatör yarışması, satranç turnuvası, bilardo turnuvası gibi etkinliklerle yarıyıl tatilini değerlendirirken, Batıpark Çocuk Kulübü, Batıkent İtfaiyesi’ni ziyaret edecek, ana sınıfı öğrencisi üyeleriyle Ankara Büyükşehir Belediyesi tiyatrolarından birini izleyecek ve Hava Müzesi’ni gezecek.
Üyeleri için çok çeşitli etkinlikler düzenleyen Ahmetler Çocuk Kulübü, MTA Tabiat Tarihi Müzesi ile Deniz Dünyası’nı gezecek, yarıyıl eğlencesi düzenleyecek, “Spor ve Müzik”, “Güvenli İnternet” ve “Sağlıklı Beslenme” konulu seminerler verecek, tiyatroya gidecek ve “Klavye Yarışması” düzenleyecek.
Altındağ Çocuk Kulübü ise “Karagöz ve Hacivat Gösterisi” ile “Fare Şehri” adlı filmi izleyecek, Ülker Fabrikası ve İtfaiye Daire Başkanlığı’nı gezecek. 

 - GENÇLER MERKEZLERDE MUTLU

cocuklar2_200.jpg

Gençlik Merkezleri de yarıyıl tatilini dolu dolu geçirecek. Dikmen Gençlik Merkezi, Çocuk Kulübü üyesi minik kardeşleriyle karne tatili eğlencesinde doyasıya eğlenecek ve ardından Elmadağ Kayak Merkezinde keyifli bir gün geçirecek.
Gençlik Parkı Gençlik Merkezi üyeleri de yarıyıl tatilinde eğlence programında bir araya gelecek ve Elmadağ’a gidecek. Üyeler ayrıca, çeşitli sinema gösterileri yapacak.
Altındağ Gençlik Merkezi ise yakınlarındaki tarihi bölgeleri gezecek. Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğu da “İnsan Ne ile Yaşar?” oyunuyla seyirci karşısına çıkacak.  Eryaman Aile Yaşam Merkezi Gençlik Merkezi üyeleri yarıyıl tatilini eğlenceye çevirerek, yeteneklerini yarışmalarda sergileyecekler.

- AİLE YAŞAM MERKEZİ HERKESİ KUCAKLIYOR
Yarı yıl tatilini iple çeken aile yaşam merkezlerinin üyeleri geziler, yarışmalar için gün sayıyor. Araplar Aile Yaşam Merkezi Hayvanat Bahçesi’nde keyifli bir gün geçirirken, Sincan Aile Yaşam Merkezi, sinemadan kahvaltıya tiyatrodan geziye pek çok etkinlik yapacak.
Çubuk Aile Yaşam Merkezi’nin yarışmaları arasında “En iyi maske yapma” ve “hızlı kitap okuma” yarışmaları ile dikkat çekerken, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi yüzme etkinliği ile büyük ilgi topluyor.

- BAŞKENT TİYATROLARINDAN 2 OYUN
Başkent’in en eski parklarından biri olan Gençlik Parkı’nda bulunan Başkent Tiyatroları da ara tatilde çocuklara ve gençlere yönelik oyunlar sergileyecek. Tatilini kültürel etkinliklerle güzelleştirmek isteyen öğrenciler için Başkent Tiyatroları, “Kayıkçı Sefası” ve “Düşler Ülkesi Sirki” adlı çocuk oyunlarını sergileyecek.
Tiyatro oyunlarıyla ilgili bilgiye ve biletlere Kızılay ve Gençlik Parkı’ndaki bilet gişeleri ile http://www.mybilet.com/ adresinden ulaşılabiliyor.
Altınpark’ta bulunan Feza Gürsey Bilim Merkezi ise ara tatilde keşfetmeyi seven, geleceğin bilim adamlarını bekliyor. Merkezde, insan iskeleti, kalp, damar gibi yüzde 20’ye yakını gerçek örneklerden oluşan deney setleri hakkında bilgi edinen ziyaretçiler, ilgilerini çeken deneyleri pratik olarak yapma şansına da sahip oluyorlar. Yılın her günü 09:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açık olan Feza Gürsey Bilim Merkezi’yle ilgili 317 99 19 ve 317 97 28 No’lu numaralardan bilgi alınabiliyor.