Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇOCUKLARA, BÖCEKLERİN ÖNEMİ ANLATILDI

Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi’nde (Çocuk Üniversitesi) verilen Böcek Şenliği Okulu dersine katıldılar.

23 Nisan 2015 Perşembe 13:27
ÇOCUKLARA, BÖCEKLERİN ÖNEMİ ANLATILDI

-ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİM MERKEZİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN DERS İLE DOĞAL DENGENİN KORUYUCULARI OLARAK GÖSTERİLEN BÖCEKLERİ TANIDILAR

cocuk_meclisi_bocek_5.jpgBüyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi’nde (Çocuk Üniversitesi) verilen Böcek Şenliği Okulu dersine katıldılar.
Böceklerin dünyasını ve doğal denge içerisindeki önemini, kendi yaş gruplarına uygun bir içerikle öğrenen Meclis üyesi 13 çocuk; rengârenk, son derece eğlenceli bir gün geçirdiler.
Çocuklara renkli anlatımlar sergileyen Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cem Özkan, “Böcekler yoksa sebze meyve de yok” diyerek böceklerin önemini vurguladı.
Bilimde merakın ve iyi bir gözlemci olmanın önemini belirten Özkan, çocuklara bir kilo bal için 4 bin arının 6 milyon çiçeği gezdiğini, ipek böceklerinin bir kozadan 450 ila 900 metre arasında iplik ürettiğini, böceklerin ilaç sanayinde de kullanılmakta olduğu anlattı.
Öğrendikleri bilgiler karşısında hayretlerini gizleyemeyen Çocuk Meclisi üyeleri, anlatılanları ve edindikleri bilgileri resmettiler. Yapılan resimler rengârenk görüntüleri ortaya çıkardı. Böceklerin dünyası çocukların resimleriyle ifade buldu. Çocuklar, rengârenk böcek maketlerini ilgiyle incelediler.

-UYGULAMALI EĞİTİM ÇOK YARARLI
Ders ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çocuk Meclisi üyeleri, böcek türlerinin, besin zinciri içerisindeki yerini ve doğal dengenin kurulmasındaki rolünün önemli olduğunu, insanların böceklere muhtaç olduğunu ve böceklere karşı duyulan olumsuz duyguların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söylediler.
Dersin sonunda sertifikalarını Prof. Özkan ve Bitki Bilimi Bölümü'nde okuyan üniversite öğrencilerinin elinden alan meclis üyeleri, çizgi filmlerle, eğlenceli anlatımlarla aktarılan bilgilerin kendileri için çok faydalı olduğunu vurguladılar.
Eğitimde çocuk üniversitesi gibi uygulamalı derslerin akılda daha çok kaldığının altını çizen çocuklar, bu konuda önerge de hazırlayacaklarını belirttiler.
İleride seçecekleri bölümlere ait bilgiler de edindikleri dersin sonunda çocuklar, ilk ve orta öğretimlerini gördükleri yaşlarda ilk adımlarını attıkları Ankara Üniversitesinden, sertifikalarıyla birlikte toplu halde fotoğraflar çektirerek ayrıldılar.

ÇOCUKLARA, BÖCEKLERİN ÖNEMİ ANLATILDI
ÇOCUKLARA, BÖCEKLERİN ÖNEMİ ANLATILDI
ÇOCUKLARA, BÖCEKLERİN ÖNEMİ ANLATILDI
ÇOCUKLARA, BÖCEKLERİN ÖNEMİ ANLATILDI