Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇOCUKLARA GELENEKSEL SOKAK OYUNLARI UNUTTURULMUYOR

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Kazan Aile Yaşam Merkezi’nde, çocuklara yönelik birbirinden eğitici, öğretici ve eğlence dolu aktiviteler aralıksız olarak devam ediyor.

06 Aralık 2014 Cumartesi 13:32
ÇOCUKLARA GELENEKSEL SOKAK OYUNLARI UNUTTURULMUYOR

-KAZAN AİLE YAŞAM MERKEZİ’NDE ÇOCUKLARA YÖNELİK BİRBİRİNDEN EĞİTİCİ, ÖĞRETİCİ VE EĞLENCE DOLU AKTİVİTELER ARALIKSIZ OLARAK DEVAM EDİYOR

IMG_6120.JPGBüyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Kazan Aile Yaşam Merkezi’nde, çocuklara yönelik birbirinden eğitici, öğretici ve eğlence dolu aktiviteler aralıksız olarak devam ediyor.
Teknolojik değişim ve gelişimlerin sonucu olarak kendi sanal dünyasına kapanan, şiddet içerikli bilgisayar oyunlarının içine hapsolmuş çocukları; kitapla buluşturan Kazan Aile Yaşam Merkezi yetkilileri, bu kez de çocukları bilgisayar başında oynanan oyunlardan kaldırıp gerçek dünyanın eğlenceli sokak oyunları ile buluşturuyor.
Merkeze üye çocuklara dedeleri, babaanneleri, anneleri ve babalarının oynadığı geleneksel sokak oyunlarını tanıtmak amacıyla Kazan Aile Yaşam Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikle; çocuklar kültürümüzün bir parçası olan geleneksel sokak oyunlarından sek sek, yakar top, misket, mendil kapmacı gibi oyunları hem öğrenme ve hem de oynama fırsatı buldu.
Yetkililer, bu tarz etkinliklerin çocukların zihinsel ve bedensel gelişiminde önemli katkı sağladığını belirterek,“Kültürümüzün önemli değerlerinden; geleneksel sokak oyunlarının varlığından üyelerimizi haberdar ederek, bu birbirinden neşeli ve keyifli oyunların genç nesillerce bilinmesini ve sevilmesini sağlamaya çalışıyoruz” dediler.
Kazan Aile Yaşam Merkezi’nde bu etkinliğin her ay düzenli olarak yapıldığını belirten yetkililer, “Oyunlar sayesinde çocuklarımız takım olarak birlikte hareket etme duygusunu, bir yandan yardımlaşmayı, bir yandan da tatlı rekabetlerle başarılı olmayı heyecanlı ve enerjik dolu anlar olarak yaşıyorlar” diye konuştular.