Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çubuklu Çocuklar “Maske”Lerini Yarıştırdı...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇUBUK AİLE YAŞAM MERKEZİ ÇOCUK KULÜBÜ’NÜN DÜZENLEDİĞİ “EN İYİ MASKE YAPMA” YARIŞMASI ÇOCUKLARA KEYİFLİ ANLAR YAŞATTI -DERECEYE GİRENLER ÇEŞİTLİ HEDİYELERLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

26 Ocak 2012 Perşembe 15:55
Çubuklu Çocuklar “Maske”Lerini Yarıştırdı...

maske_200.jpg

 Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren merkezlerde yarıyıl coşkusu bir başka yaşanıyor. Çeşit çeşit aktivitelerle çocukların televizyon başında zaman öldürmesini engellemeye çalışan çocuk kulüpleri arasında Çubuk Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü de düzenlediği “en iyi maske yapma” yarışması ile ilgi çekiyor. Çocukların yeteneklerini geliştirmeye yönelik gerçekleştiren yarışmada yarışmacıların aldığı büyük keyif, eğitimcileri de memnun ediyor.
Ankara kent merkezinde yaşayan çocuklara sunulan imkânlardan beldelerde yaşayan çocukların da yararlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Nisan 2008 tarihinde açılan Çubuk Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü, kısa sürede ilçenin en sosyal mekanlarından biri haline geldi.
7’den 70’e her kesime hitap eden etkinlikleri ilçe halkı tarafından büyük bir merakla beklenen Çubuk Aile Yaşam Merkezi’nin son faaliyeti de Çocuk Kulübü üyeleri için düzenlediği “En İyi Maske Yapma Yarışması” oldu.  Üyelerin sömestr tatillerini farklı ve renkli etkinliklerle değerlendirmeleri için yapılan program dahilinde sinema salonunda gerçekleştirilen maske yarışmasına üye çocuklar katıldı.
Üyelerden pamuk, karton, renkli pullar, boncuklar ve renkli süsler kullanarak maskeler yapmaları istendi. Serbest konulu yarışmada üyelerin yaptıkları maskeler farklılık, yaratıcılık ve malzeme kullanımının uyumu açılarından değerlendirildi. Çocukların hayal gücünü yansıtan güzel ürünlerin seçmelerini ise merkez eğitmenlerinden oluşan bir jüri yaptı. Değerlendirme sonucu kedi figürlü maskesi ile Tuğçe Koşar birinci oldu. Gökçe Yıldız ikinci seçilirken Kerem Korçam’ın maskesi üçüncülüğe layık görüldü. Dereceye giren üyelere çeşitli hediyeler verildi.