Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çubuklu Miniklerin Başarısı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇUBUK ÇOCUK KULÜBÜ ÜYELERİ, HALK OYUNLARI YARIŞMASI’NDA ÜÇÜNCÜ OLDU

09 Mart 2012 Cuma 09:00
Çubuklu Miniklerin Başarısı…

minikler_400_2_09032012.jpg

Uzun süredir çalışmalarını başarıyla sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi Çubuk Çocuk Kulübü üyesi minikler, halk oyunları yarışmasında dereceye girdiler. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği Halk Oyunları Yarışması’nda Çubuk Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü üyeleri üçüncü oldular.
Merkez Çocuk Kulübü üyelerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi,  Yaşar Doğu Spor Salonu’nda gerçekleşen yarışmalarda dereceye girerek, üçüncülük kupası ile madalyasını aldılar.

minikler_400_3_09032012.jpg

Ankara’da bulunan birçok kulübün katıldığı yarışmada renkli anlar yaşandı. Yaşları 10 ile 14 arasında değişen sevimli yarışmacılar, sergiledikleri performansın yanında geleneksel kıyafetleriyle de ilgi odağı oldular. Davul, zurna ekibinin yanı sıra saz, ney, darbuka ve perküsyondan oluşan orkestranın çaldığı parçalar yarışmaya hoş bir hava kattı. Çubuk Aile Yaşam Merkezi Halk Oyunları Ekibi minikler, Diyarbakır yöresi oyununu yörenin geleneksel kıyafetiyle sergilediler.
Çubuk Aile Yaşam Merkezi bünyesinde açılan halk oyunları kursunda 3 aydır eğitim alan kursiyerler, evlerine kupa ve madalyalarla dönerken, haklı bir gurur yaşadılar.