Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çukurambar’da Park Tartışması…

Çankaya Çukurambar’da bulunan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ‘Bölge Parkı’ olarak onaylanan alanda, Çankaya Belediyesi’nin yasal olmayan bir şekilde ikinci kez inşaat çalışmalarına başlaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi, yapılanların yasal olmadığına dair bir açıklama yaptı.

27 Ağustos 2012 Pazartesi 06:21
Çukurambar’da Park Tartışması…

 -ÇANKAYA BELEDİYESİ’NİN 2. KEZ BÖLGE PARKI’NDA YASAL OLMAYAN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMA BAŞLATMASI ÜZERİNE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ:

“BURASININ BÖLGE PARKI OLDUĞU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE ONAYLANDI. ÇANKAYA BELEDİYESİ YASALARI HİÇE SAYARAK ÇALIŞMA YAPIYOR. ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI VE OLAYA MÜDAHALE EDEN MİLLETVEKİLLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”


Çankaya Çukurambar’da bulunan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ‘Bölge Parkı’ olarak onaylanan alanda, Çankaya cukurambar_park_400.jpgBelediyesi’nin yasal olmayan bir şekilde ikinci kez inşaat çalışmalarına başlaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi, yapılanların yasal olmadığına dair bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7/g, 7/m ve 27. Maddeleri gereğince bu alanın bölge parkı olduğu, bölge parklarının da Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında bulunduğu ifade edildi. 30 bin metrekareden büyük parkların Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunduğu da ifade edilen açıklamada, söz konusu bölge parkı alanının ise 123 bin metrekare olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

“Bu alanın Bölge parkı olduğu geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmıştı. Yasalar açık ve net. Durum böyle olmasına karşın Çankaya Belediye Başkanı ile birlikte olaya müdahale eden CHP yöneticileri ve milletvekilleri resmen suça iştirak etmişlerdir. Yasalar resmen yok sayılmıştır. Kanun yapanlar, kanunu hiçe sayarsa, varın bunun gerisini siz düşünün. Burası bir hukuk devletidir. Kimse kanunların dışında, yasanın emrettiğinin dışında davranamaz.
Olaya karışan milletvekilleri, Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”