Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Dağcılar Artık Dikmen Vadisi’nde Yarışacak…

-Büyükşehir Belediyesi Tarafından Dikmen Vadisi’nde Yapımı Gerçekleştirilen “Tırmanma Duvarı”nın Açılışını Başkan Gökçek Yaptı -Açılışla Birlikte Türkiye Şampiyonası’nın Üçüncü Ayağı De Gerçekleştirildi

25 Nisan 2010 Pazar 01:33
Dağcılar Artık Dikmen Vadisi’nde Yarışacak…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi 3. Etap’ta yapımı gerçekleştirilen “Tırmanma Duvarı”nı hizmete açtı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tırmanma duvarının açılışında Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun gerçekleştirdiği Türkiye Şampiyonası’nın 3. Ayağı yarışması da düzenlendi.

1.JPGBüyükşehir Belediyesi’nin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Dağcılık Federasyonu’yla birlikte Dikmen Vadisi’nde yapımını gerçekleştirdiği “Dikmen Vadisi Spor Tırmanma Duvarı”nın açılışına Başkan Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hatice Akgül, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ile federasyona üye çok sayıda sporcu katıldı.
Tırmanma Duvarı’nın açılış konuşmasını yapan Başkan Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, sporun her dalına, bütün amatör dallara elinden geldiğince her türlü katkıyı vermeye bugüne kadar çalıştı, bundan sonra da inşallah çalışacak” dedi.
Hizmete açılan Tırmanma Duvarı’nda özellikle gençlerin rahatlıkla yararlanabileceğini ve dağcılık sporunun gelişmesine çok ciddi bir katkıda bulunacağını kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Bu duvarın, Ankaralı gençlere ve dışarıdan gelecek misafirlere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bundan sonra da Dağcılık Federasyonu’na her türlü desteğimizin olacağını bir sefer daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

2.jpgBaşkan Gökçek’in konuşmasının ardından kendisine teşekkür eden ve Başkan Gökçek ile Akgül’e birer plaket sunan Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca da Dikmen Vadisi’nde iki gündür süren yarışmaların ve açılışın çok anlamlı olduğunu kaydederek, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı katkılarıyla yapılan ve 10 yıllığına federasyonumuzun kullanımına verilen tırmanma duvarı ve spor kompleksi açılış töreninin, diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olacağını düşünmekteyiz. Bu neden öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanım Melih Gökçek Bey’e ve katkısı olan tüm birimlere şahsım ve federasyon adına huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. 
3.jpgKonuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektiren ve sporculara çeşitli hediyeler dağıtan Başkan Gökçek’in de izlediği TDF üyesi 10 ilden 23 kulüp ve 105 sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonası 3. Ayak yarışmalarına geçildi.
Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmaların diğer ayaklarının da yapılmasıyla şampiyon olacak sporcular çeşitli ödüller alacak.

ULUSLARARASI YARIŞMALARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden alınan karar sonrasında oluşturulan Tırmanma Duvarı, uluslararası ölçülere sahip yapısıyla hem ulusal hem de uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak. 14 metre yüksekliğinde, 35 metre genişliğinde olan spor alanı yaklaşık 600 metrekarelik bir bölgeyi kapsıyor.
Tırmanma Duvarı’nda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun belirlediği standartlardaki kaplama ve tırmanış aparatları bulunuyor. Türkiye Şampiyonası Yarışması’na da ev sahipliği yapacak olan tesis, Uluslararası Spor Tırmanış Federasyonu’nun kabul ettiği teknik ölçülere uygun olarak yapıldı. 
Tırmanış güvenliğinin sağlanması için kullanım ve bakımının 10 yıllığına Türkiye Dağcılık Federasyonu’na verildiği spor alanı, Milli Takım sporcularının antrenmanları, yeni sporcular yetiştirilmesi, amatör kullanıcılara eğitim verilmesi, gençlere dağcılık sporunun sevdirilmesi ve çocuklara çevre bilincinin verilmesi gibi amaçlar için planlandı.