“DAHA GÜZEL BİR BAŞKENT İÇİN… ”

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Başkent Ankara’nın Estetik ve Temiz Görünümünün Muhafaza Edilmesi İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

19 Aralık 2012 Çarşamba 00:00
“DAHA GÜZEL BİR BAŞKENT İÇİN… ”

24 Saat Ankara’yı Gezen ve Eksiklikleri Tespit Edip Onaran Kent Estetiği Dairesi Ekipleri, “Daha Güzel Bir Başkent” Anlayışıyla Vatandaşlardan Gelen İhbarları da Anında Çözüme Kavuşturuyor

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın daha güzel ve daha temiz olması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Başkent baskent_770_3_19122012.jpgAnkara’nın estetik ve temiz görünümünün muhafaza edilmesi için çalışmalarını 24 saat sürdüren Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbarları da anında değerlendirerek, çözüme kavuşturuyor.

Vatandaşa bir telefon kadar yakın olmak için hizmet veren Büyükşehir Belediyesi 153 Mavi Masa’ya gelen ihbarların Kent Estetiği Dairesi’ne iletilmesinin ardından, harekete geçen ekipler, bu ihbarları anında değerlendiriyor. Sadece 2012 yılı Ocak-Kasım ayları arasında telefon, e-posta ve dilekçe yoluyla gelen toplam 3807 adet ihbarın tümünü değerlendiren Kent Estetiği, vatandaşların öneri ve ihbarlarını çözüme kavuşturdu.

Alt-üst geçit aydınlatmalarından, asansör ve yürüyen merdivenlere, yaya alt ve üst geçitleri onarımından, köprü korkulukları tamirine ve kent estetiğini bozan görüntü kirliliklerine kadar pek çok konunun gezici ekipler tarafından kontrol edildiğini, ancak yine de büyüyen ve gelişen Başkent’in dört bir tarafına yetişmenin her zaman mümkün olmadığını kaydeden yetkililer, “Bu noktada da vatandaşlarımızdan gelen öneri ve ihbarları alıp,  anında değerlendiriyoruz.  Ekiplerimiz mümkün olduğu müddetçe devreye giriyor ve sorunlu bölgeye ulaşarak, çözüme kavuşturabiliyoruz” dediler.

Sadece Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nı ilgilendiren şikayetlerin kendilerine yönlendirildiğini ve derhal çözüme kavuşturulduğunu anlatan yetkililer, “Aldığımız ihbarlar halkımızın yaşadıkları kentin daha güzel bir görünüme kavuşturulması konusunda duyarlılıklarının bir göstergesi” diye konuştular.