Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Denetimlerde Simitler Eksik Gramajlı Çıktı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITASI EKİPLERİNCE, SİMİT CAMEKANLARINA YAPILAN DENETİMLERDE, EKSİK GRAMAJLI SİMİTLERE EL KONULURKEN, DENETİMLERİN ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLECEĞİ BİLDİRİLDİ -ZABITA DAİRE BAŞKANI ERCAN: “EKSİK GRAMAJLI VE TEMİZ OLMAYAN KOŞULLARDA SİMİT SATILMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ” -“SON YILLARDA OLDUKÇA ÇOĞALAN SİMİT FIRINLARINDAKİ SİMİTLERİN ÜRETİMİ VE SATIŞ DENETİM YETKİSİ İLÇE BELEDİYELERİ VE TARIM BAKANLIĞI’NDA”

08 Şubat 2012 Çarşamba 08:57
Denetimlerde Simitler Eksik Gramajlı Çıktı…

simit_400.jpg

Başkent’te eksik gramajlı ve sağlık koşullarına uygun olmayan koşullarda simit satışına izin vermeyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, denetimlerini artırdı.
Ankara’nın özellikle ana cadde ve bulvarlarında yoğun olarak bulunan simit satıcılarına karşı yapılan denetimlerde, eksik gramajlı olduğu belirlenen simitlere el konuldu.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan yaptığı açıklamada, simit satış noktalarının her zaman kontrol altında tutulduğunu ve düzenli olarak denetlendiğini söyledi. Ercan, “Yapılan denetimlerde 90 gram olması gereken simitlerin, 75 ile 85 gram arasında olduğu belirlendi. Eksik gramajla üretilen simitlere el konuldu. Camekan dışında tabla konularak fazladan simit satanlara işgaliyeden ceza verilirken, sağlık koşullarına uymayan yerlerde satış yapan, temiz iş önlüğü ve eldiveni bulunmayan kişilere de cezai işlem uyguladık” dedi.
-“90 GRAM SİMİT 75 KURUŞA SATILMALI”
Simit satıcılarının mağdur olmaması için fırınlardan teslim alacakları simitlerin gramajını mutlaka kontrol etmeleri gerektiğine dikkat çeken Mehmet Ercan, “Simitler 90 gram olmalı ve 75 kuruşa satılmalı. Eksik gramajlı, bayat ve temiz olmayan koşullarda simit ve poğaça satılmasına asla izin vermeyeceğiz. Zabıta ekiplerimiz ana arterler ve bulvarlarda denetimlerini aralıksız olarak sürdürecek” diye konuştu. Ercan, simit camekanlarında çalışma ruhsatları ile satıcılarının kimliklerinin de kontrol edildiğini belirtti. 
-“VATANDAŞLARA SAĞLIKLI ÜRÜNLER SAĞLAMAK”
Okulların açılmasıyla birlikle artış gösteren simit ve poğaça satışlarını, vatandaşların sağlık sıkıntısı yaşamaması ve emeğinin çalınmaması açısından takip ettiklerini, seyyar simit satıcıları ve karaborsacılara karşı Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü önlemi aldıklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Ercan, “Belediyenin temel görevlerinden biri de vatandaşların haklarını korumak ve sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamaktır. Son yıllarda oldukça çoğalan simit fırınlarındaki simitlerin üretimi ve satış denetim yetkisi ise ilçe belediyeleri ile Tarım Bakanlığı’nda” dedi.
-“TOPLANAN SİMİTLER, HAYVANAT BAHÇESİ’NDE
DEĞERLENDİRİLİYOR”
Ana cadde ve bulvarlarda seyyar satıcılarla mücadele için özel ekipler oluşturduklarını belirten Mehmet Ercan; toplanan eksik gramajlı simit ve poğaçaların israf edilmediğini, günlük olarak Hayvanat  Bahçesi’ne teslim edilerek değerlendirildiğini belirtti.