Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Deprem ve Terör Şehidi Öğretmenlere Hatıra Ormanı…

-SOSYAL HİZMETLER EĞİTİM VE YARDIM VAKFI, TERÖR NEDENİYLE ŞEHİT DÜŞEN VE VAN DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMENLER ADINA HATIRA ORMANI OLUŞTURDU -SİNCAN HARİKALAR DİYARI’NDA ÖZEL BİR ALANDA GERÇEKLEŞTİRİLEN AĞAÇ DİKİM TÖRENİNE, BAŞKAN GÖKÇEK İLE EŞİ NEVİN GÖKÇEK’İN YANISIRA AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKAN YARDIMCISI AŞKIN ASAN, ANKARA MİLLETVEKİLİ TÜLAY SELAMOĞLU VE İÇİŞLERİ BAKANI İDRİS NAİM ŞAHİN’İN EŞİ NADİDE ŞAHİN KATILDI

22 Kasım 2011 Salı 10:06
Deprem ve Terör Şehidi Öğretmenlere Hatıra Ormanı…

1.jpg

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı, terör sonucu şehit düşen ve Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler anısına Harikalar Diyarı’nda hatıra ormanı oluşturdu.
Parkta oluşturulan özel bir alanda gerçekleştirilen ağaç dikim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi ve Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek’in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in eşi Nadide Şahin ile çok sayıda bürokrat ve SOS bursiyerleri katıldı.
Terör ve deprem gibi iki büyük felaket sonucu hayatını kaybeden şehit öğretmenlerin anısını her gün biraz daha büyütecek olan ağaçlarla yaşatmak için oluşturulan Hatıra Ormanı’nda, her bir şehidin isminin yer aldığı ağaçların dikim töreninde konuşan SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, “Bugün benim için çok önemli bir gün. Ben de bir öğretmenim. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Bizi bu duruma getiren, yetiştiren, şekil veren, eli öpülesi öğretmenlerimin hepsinin önünde saygıyla eğiliyor, ellerinden öpüyorum ve şehit düşenlere de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
 Her sene 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde değişik kutlamalar gerçekleştirdiklerini, ancak bu yıl buruk bir anma töreni yaptıklarını kaydeden Nevin Gökçek, “Amaçlarının, insanlara bilgilerini aktarmak, onlara şekil vermek olan ve yurdun  en ücra köşelerine gidip, ailesinden, çocuğundan, eşinden ayrı olarak görev yaparken hayatlarını kaybeden öğretmenlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Aynı şekilde bizlerin gidemediği o ücra köşelere Güneydoğuya, Doğu Anadolu’ya gidip çocuklarımıza eğitim vermek ve geleceğimiz olan o çocukları hazırlamak, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklara şekil vermek için oralara gidip teröre kurban giden öğretmenlerimizi de hürmetle anıyorum. Allah mekanlarını cennet etsin” diye konuştu.
SOS Vakfı’nın burs verdiği 410 bursiyerle birlikte ağaç dikimini gerçekleştireceklerini ifade eden Nevin Gökçek, “Bu ağaçlar büyüdükçe, öğretmenlerimizin adını zikir edecekler diye düşünüyorum” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan da çok anlamlı bir etkinlik için toplandıklarının altını çizerek, “Öncelikle ben Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’na bu anlamlı hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu hizmeti kolaylaştıran Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne de desteklerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Burada gerçekten çok önemli bir hizmet verilecek. Birazdan hep beraber ağaçları dikeceğiz ama sadece bununla kalmayacaktır. Bunun anlamını da hissetmemiz ve gelecek nesillere bunların aktarılması da çok büyük önem taşıyor” diye konuştu.  

2.jpg
 Daha önce eğitim fakültesinde öğretmen yetiştiren bir öğretim üyesi olduğunu ve o günlerde öğretmen adaylarının yaşadığı heyecanı anlatan Asan, şehitlerin hatıralarının yaşatılması için bakanlık olarak şehit yakınları ve gazilerin her türlü mağduriyet ve mahrumiyetten korunması amacıyla Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Daire Başkanlığı kurulduğunu anlattı.
 Desteklerinden ötürü teşekkür ederek kürsüye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, SOS Vakfı’nın anlamlı bir olaya imza attığını kaydederek şöyle konuştu:
“Doğuda ve Güneydoğu’da ülkesi için gidip fedakarlık yapan
öğretmenlerimiz, sadece ve sadece oranın insanlarına ilmi, bilimi aktarmak için gittiler. Bu vatana hayırlı evlatlar yetiştirmek için gittiler. Ama maalesef bugün burada andığımız 158 tane öğretmeni şehit  verdik. Öğretmenlerimizin  tek suçu bu vatana hizmet etmekti. Aslında bu en büyük şeref. Onları minnetle ve hayırla yad ediyoruz. Mekanları cennet olsun.”
 Aynı şekilde Van’daki, Erciş’teki evlatlarımıza hizmet etmek için, onlara ilim öğretmek için bölgeye giden öğretmenlerimizden  69’u Van depreminde hayatlarını kaybetti. Onlara da Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabır diliyoruz. Bizler onların hiç olmazsa miraslarını yaşatmak maksadıyla bugün böyle bir tören düzenledik. SOS Vakfı bu konuda ciddi bir gayret içerisine girdi. Biz de belediye olarak SOS Vakfı’na destek verdik. İnşallah burada büyüyecek olan ağaçlar, onların anılarını yaşatacak. Cenabı Allah’tan bir sefer daha rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, onları unutmayacağız ve hayırla yad edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Başkan Gökçek’e ve Bakan Yardımcısı Asan’a çiçek takdim ederken, tüm konuklar birlikte ağaç dikim alanına geçtiler.
Şehit öğretmen Mehmet Saygı Güder anısına ilk ağaç fidanını diken Başkan Gökçek ve konuklar, ağacın ilk can suyunu da birlikte verdiler. Şehit öğretmenlerin isimlerinin yer aldığı tabeladaki numara sırasına göre tek tek dikilen ağaçlar, geleceği yetiştiren şehit öğretmenlerin anılarını yaşatmak için Harikalar Diyarı’nda yeşerecekler.