Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Dikmen Vadisi’nde Kızılordu Coşkusu…

-Büyükşehir Belediyesi’nin Organizasyonluğu’nda Başkent’e Gelen Rus Kızılordu Korosu’nun, Rusça Ve Türkçe Parçalardan Oluşan Konserini, Binlerce Başkentli Ayakta Alkışladı -İlk Konserinde İskenderun’da 6 Askerin Şehit Edilmesi Ve Filistin’e Yardım Götüren Gemilerin İsrail Saldırısına Uğraması Nedeniyle Sadece Türkçe Parçaları Seslendirerek Türkiye’nin Acılarına Ortak Olan Koro’nun, Normal Akışındaki İkinci Konseri, İzleyenlerin Alkışlarıyla Ritim Tuttuğu, Hep Bir Ağızdan Eşlik Ettiği Büyük Bir Coşkuya Dönüştü -Binlerce Başkentlinin Doldurduğu Dikmen Vadisi Amfi Tiyatro’da Düzenlenen Konserde, Koronun Seslendirdiği “Ceddin Deden”, “Çanakkale İçinde”, “Yaylalar” ve “10. Yıl Marşı”, İzleyenler Tarafından Uzun Süre Ayakta Alkışlandı

03 Haziran 2010 Perşembe 09:37
Dikmen Vadisi’nde Kızılordu Coşkusu…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi organizasyonluğunda Başkent’e gelen Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu, ikinci gün konserinde binlerce Başkentliye unutulmaz bir gece yaşattı. 
İskenderun’da şehit düşen 6 askerimiz ve İsrail’in Gazze’ye yardım malzemesi götüren gemilere düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin anısına ilk günkü konserinde sadece Türkçe parçaları seslendiren korunun, normal akışında süren ikinci gündeki konseri, binlerce Başkentlinin katıldığı muhteşem bir gösteriye sahne oldu.

2.jpg
Türkçe ve Rusça şarkıların söylendiği, Koro dans topluluğunun birbirinden değişik Rus halk danslarını sergilediği konserde, Başkentliler hem alkışlarıyla ritim tuttular, hem de Türkçe şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiler. Koro’nun, ““Ceddin Deden”, “Çanakkale İçinde”, “Yaylalar” ve “10. Yıl Marşı”nı seslendirdiği sıralarda, Amfi Tiyatro’ya sığmayan kalabalığın hep bir ağızdan şarkılara eşlik etmesi ve şarkıların sonunda alkışlarla sevgi gösterileri tüm Ankara’ya yayılırken, Rusça parçalar ve gösteriler de izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
 -KONSER, BUGÜN VE YARIN AKŞAM DEVAM EDECEK

3.jpg
 Türkçe şarkıların seslendirildiği sırada dev ekranlarda Türk Bayrağı dalgalanırken, Rusça parçaların söylendiği anlarda ise  ekranlara Rus ordusunun belgesel niteliğindeki görüntülerinin gelmesi konsere ayrı bir renk ve coşku kattı.
 İlk olarak sahneye Türk ve Rus bayraklarını taşıyan askerlerin çıktığı konser, ilk şarkıdan itibaren Başkentlilerin yoğun alkışlarıyla başladı. Türkçe her parçanın izleyenlerle birlikte seslendirildiği ve Amfi Tiyatroyu da aşan alkış sesleriyle devam eden konserin, en çok alkış alan parçası ise “10. Yıl Marşı” oldu. Marşı, mükemmele yakın bir Türkçe ve büyük coşkuyla seslendiren koro, yine bu parçada da uzun süre ayakta alkışlandı.
Yaklaşık 100 kişilik ekibiyle dünyaca ünlü koro, bugün (3 Haziran Perşembe) ve yarın da Dikmen Vadisi Amfi Tiyatro’daki konserlerine devam edecek.