Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Dikmen Vadisi’nde Türkmenistan Şenliği…

-TÜRKMENİSTANLI ŞAİR, YAZAR VE FELSEFECİ MAHDUM KULU’NUN DİKMEN VADİSİ’NE YAPTIRILAN HEYKELİNİN AÇILIŞI ÇARŞAMBA (29 ŞUBAT) GÜNÜ CUMHURBAŞKANI GÜL, TÜRKMENİSTAN DEVLET BAŞKANI BERDİMUHAMEDOV VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK’İN DE KATILACAĞI TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

27 Şubat 2012 Pazartesi 14:12
Dikmen Vadisi’nde Türkmenistan Şenliği…

Türkmenistanlı Şair, Yazar ve Felsefeci Mahdum Kulu’nun Dikmen Vadisi 3. Etapta Türkmenistan Parkı’na yaptırılan heykelinin açılışı, 29 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilecek.
İki ülkenin folklor ekiplerinin gösterilerinin de yer alacağı açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katılacak.
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov’un resmi temaslarda bulunmak için geldiği Ankara ziyareti sırasında gerçekleştirilecek açılış töreni, 29 Şubat Çarşamba günü saat 15.30’da Dikmen Vadisi 3. Etap rekreasyon alanındaki Türkmenistan Parkı’nda yapılacak. Açılış töreninde iki ülkenin folklor ekipleri gösterilerini sunacak.  
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Dikmen Vadisi 3. Etapta bulunan rekreasyon alanı içine Türkmenistan Parkı adının verilmesi, uygun bir yerine de Türkmenistanlı ünlü şair, yazar ve felsefeci Mahtun Kulu’nun heykelinin dikilmesi kararı alınmıştı. Türkmenistan Cumhuriyeti tarafından yaptırılan Mahdum Kulu’nun heykeli, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açılışa hazır hale getirildi.