Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Dikmen Vadisi Son Etap’ta Yıkımlar Başladı…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DİKMEN VADİSİ SON ETAP OLARAK ADLANDIRILAN 4. VE 5. ETAP’TAKİ BOŞ GECEKONDULARIN YIKIMINA BAŞLADI -BAŞKAN GÖKÇEK’İN GEÇEN HAFTA SÖZLEŞMELERİ İMZALAMALARI KONUSUNDA UYARDIĞI DİKMEN VADİSİ SON ETAPTAKİ HAK SAHİBİ OLMAYAN VATANDAŞLARIN GECEKONDULARI İSE, SÖZLEŞMEYİ BU HAFTA İÇİNDE İMZALAMAZLARSA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN YIKILMAYA BAŞLANACAK

11 Ocak 2012 Çarşamba 16:33
Dikmen Vadisi Son Etap’ta Yıkımlar Başladı…


 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi Son Etap olarak adlandırılan 4. ve 5. etaptaki boş gecekonduların yıkımına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, geçtiğimiz hafta uyardığı hak sahibi olmayanların gecekonduları ise bu hafta içinde sözleşmeleri imzalamamaları durumunda, önümüzdeki haftadan itibaren yıkılacak.
Bölgede hak sahibi olan ve sözleşme imzalayan vatandaşların mağdur olmaması ve çalışmalara bir an önce başlanılması için mahkemeye başvurması üzerine yıkımlara başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yıkımlara önce boş olan gecekondulardan başladı.
Daha önce Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalayan tapu veya tapu tahsis belgesi bulunan gecekondu sahipleri ile sözleşme imzalayan hak sahibi olmayan bölge sakinlerinin evlerini boşaltmalarının ardından yıkımlara geçen ekipler, önümüzdeki haftadan itibaren de sözleşme imzalamayan ve bölgede yasa dışı oturmaya devam eden vatandaşların gecekondularını yıkmaya başlayacak.
Geçen hafta hak sahibi olmayanların temsilcileri ile bir araya gelen ve “son kez uyarıda” bulunduğunu açıklayan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin hak sahibi olmayanların lehine olan sözleşmeleri imzalamamaları durumunda yıkımlara başlamak zorunda olduklarını ve kanunen de yapılabilecek her şeyin yapıldığını söylemişti.
Başkan Gökçek’in uyarısını dikkate alarak sözleşme imzalayacak hak sahibi olmayan sakinler ise TOKİ evlerinin teslim edileceği Haziran ayına kadar gecekondularında oturabilecekler.

-HAFTAYA SÖZLEŞME İMZALAMAYANLARIN GECEKONDULARI YIKILACAK

Hafta sonuna kadar proje kapsamında anlaşma sonucu boşaltılan gecekonduların yıkımına devam edileceğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, önümüzdeki hafta proje kapsamında hak sahibi olmadıkları halde Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalamadan yasa dışı yollarla gecekondu işgalini sürdüren gecekonduların yıkımına başlanacağını ifade ettiler.
 Hak sahibi olmayanları da düşünen Büyükşehir Belediyesi daha önce yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde hak sahibi olmayan sakinlere daha önce Doğukent’te taksitle ucuz arsa veya TOKİ konutlarından taksitle ev şeklinde iki öneri sunmuş ve bu sözleşmelerin de bir an önce imzalanması gerektiğini kaydetmişti.
Önerilerin ilkine göre TOKİ’nin 42-53 bin lira arası maliyet belirlediği evleri için Büyükşehir Belediyesi 3 bin lira enkaz bedeli verecek ve geri kalan da TOKİ’nin uyguladığı kanun çerçevesindeki anlaşmaya göre 15 yıl taksitle ödenecekti.
İkinci öneride ise 16 bin lira değerindeki arsalar için Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 bin lirası enkaz bedeli, 3 bin lira da yapılacak kira yardımı sonunda kalan 10 bin lira 10 yıl taksitle ödenecekti.