Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Dikmen Vadisi Son Etapta Boş Gecekonduların Yıkımları Sürüyor...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, DİKMEN VADİSİ 4. VE 5. ETAPTAKİ BOŞ GECEKONDULARIN YIKIMLARINI SÜRDÜRÜYOR -BAŞKAN GÖKÇEK’İN SÖZLEŞMELERİNİ İMZALAMALARI KONUSUNDA DEFALARCA UYARILARDA BULUNDUĞU DİKMEN VADİSİ SON ETAPTAKİ HAK SAHİBİ OLMAYAN VATANDAŞLARIN GECEKONDULARI İSE, SÖZLEŞMEYİ BU HAFTA İÇİNDE İMZALAMADIKLARI TAKDİRDE OKULLARIN TATİL OLDUĞU ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YIKILACAK

18 Ocak 2012 Çarşamba 11:22
Dikmen Vadisi Son Etapta Boş Gecekonduların Yıkımları Sürüyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, Dikmen Vadisi son etap olarak adlandırılan 4. ve 5. etaptaki boş gecekonduların

yikim_207_18012012.jpg

yıkımlarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Dikmen Vadisi’nde önceden anlaşılarak boşaltılan 5 evin daha yıkımını gerçekleştirdi. 
Yıkımlar, bölgede polis ve zabıta ekiplerinin aldığı yoğun güvenlik tedbirleri çerçevesinde sürdürülüyor. Yıkımlar sırasında sözleşme imzalamayı kabul etmediklerini bildiren hak sahibi olmayan kişiler, ekiplere engel olmaya çalışarak bazı gecekonduları ateşe verdiler. Ellerinde sopalar bulunan bazı kişiler yıkımlara tepki gösterdiler.  
  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in sözleşmelerini imzalamaları konusunda defalarca uyarılarda

yikim_207_2_18012012.jpg

bulunduğu Dikmen Vadisi son etaptaki hak sahibi olmayan vatandaşların gecekonduları ise sözleşmeyi bu hafta içinde imzalamadıkları takdirde okulların tatil olacağı önümüzdeki hafta yıkılacak.
 Bölgede hak sahibi olan ve sözleşme imzalayan vatandaşların daha fazla mağdur olmadan çalışmalara başlanılması için mahkemeye başvurmaları üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri, boş gecekonduların yıkımlarına başlamıştı. Belirlenen bu boş evlerin yıkım çalışmaları sürüyor. 
 Büyükşehir Belediyesi’nin önerilerini kabul etmeyen ve sözleşme imzalayan kişilerin gecekonduları da okulların tatil olduğu önümüzdeki hafta yıkılmaya başlanacak.