Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

DİKMEN VADİSİ'DEKİ SİLAHLI, TAŞLI SOPALI SALDIRI

-Dikmen Vadisi’nde Yıkım Çalışmaları Yapan Özel Bir Şirketin Elemanlarına Ve Gazetecilere Yönelik Saldırıda Cihan Haber Ajansı Kameramanı Bilal Oflaz’ın Silahla Ağır Yaralanmasına Gazeteci Kuruluşları Ortak Tepki Gösterdi -Türkiye Haber Kameremanları Derneği Başkanı Celal Cevirgen: “Ankara’nın Göbeğinde Adeta Savaş Alanını Andıran Olaylar Yaşanıyor Ve Meslektaşlarımız Vuruluyor” “Bu olaylar yaklaşık 10 yıldır yaşanıyor. Böyle bir durum nasıl izah edilir bilemiyoruz”

15 Mart 2013 Cuma 00:00
DİKMEN VADİSİ'DEKİ SİLAHLI, TAŞLI SOPALI SALDIRI

-Dikmen Vadisi’nde Yıkım Çalışmaları Yapan Özel Bir Şirketin Elemanlarına Ve Gazetecilere Yönelik Saldırıda Cihan Haber Ajansı Kameramanı Bilal Oflaz’ın Silahla Ağır Yaralanmasına Gazeteci Kuruluşları Ortak Tepki Gösterdi

-Türkiye Haber Kameremanları Derneği Başkanı Celal Cevirgen:

“Ankara’nın Göbeğinde Adeta Savaş Alanını Andıran Olaylar Yaşanıyor Ve Meslektaşlarımız Vuruluyor”

“Bu olaylar yaklaşık 10 yıldır yaşanıyor. Böyle bir durum nasıl izah edilir bilemiyoruz”

BAR_3421.jpgDikmen Vadisi’nde yıkım çalışmaları yapan özel bir şirketin elemanlarına ve gazetecilere yönelik saldırıda Cihan Haber Ajansı Kameramanı Bilal Oflaz’ın silahla ağır yaralanmasına gazeteci kuruluşları ortak tepki gösterdi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altında olan Bilal Oflaz’a destek olmak amacıyla bir basın açıklaması yapan gazeteci örgütünün temsilcileri, saldırıyı kınadılar ve yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ettiler.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde gerçekleşen basın açıklamasına; Türkiye Haber Kameramanları Derneği (THKD) Genel Başkanı ve Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Celal Çevirgen ile Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay ve çok sayıda gazeteci hazır bulundu. 

-MESLEK ÖRGÜTLERİ SALDIRGANLARI KINADI

Gazeteciler adına ilk konuşmayı yapan Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı ve Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Celal Çevirgen, Dikmen’deki yıkım olaylarında taşlı sopalı silahlı çatışmalar olduğu hatırlattı. Bu olaylarda Cihan Haber Ajansı kameramanı Bilal Oflaz’ın pompalı tüfekten çıkan kurşunla ağır yaralandığını, Muhabir Ebubekir Atmaca ve Uğur Eroğlu isimli bir polis memurunun da yaralandığını belirten Çevirgen, sözlerine şöyle devam etti:

“Ankara’nın göbeğinde adeta savaş alanını andıran olaylar yaşanıyor ve meslektaşlarımız vuruluyor. Böyle bir durum nasıl izah edilir bilemiyoruz. Yaklaşık 10 yıldır aynı bölgede buna benzer birçok olay gazeteciler tarafından izlenmiştir. Birçok arkadaşımız bu olaylarda yaralanmıştır. Umarız bir basın şehidi daha vermeden yetkililer gerekli tedbirleri alırlar.

Arkadaşlarımıza yapılan bu tip saldırıları biz Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği olarak kınıyoruz. Bir an önce saldırıyı yapanların cezalarını bulmalarını diliyoruz”

G-9 Gazeteciler Platformu adına açıklama yapan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Rıza Özel ise öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinin orta yerinde kentsel dönüşüm adına yapılan yıkım sırasında silahların konuşmasına mesleki olarak anlam veremediklerini belirtti. Özel, “İkincisi bu silahlar konuşurken orada gazetecilerin hedef seçilmesi asla kabul edilemez” dedi.

Haber vermeye çalışan gazeteciler, kameramanlar ve foto muhabirlerinin hedef seçilerek, saldırıya uğradıklarını kaydeden Özel, “Üstelik bir arkadaşımız pompalı tüfekten çıkan saçmalarla yüzünden yaralanıyor, çenesi kırılıyor. Şu anda da yoğun bakımda. Hayati tehlikeyi atlatsa da belki yüzünde ömür boyu taşıyacağı bir iz olacak. Biz gazeteci örgütleri olarak bu saldırıları kınıyoruz” diye konuştu.

Özel, sorumluların bir an önce yakalanarak adli makamlara hesap vermesini ve cezalandırılmasını istedi.

Daha sonra Dernek temsilcilerinden oluşan bir grup gazeteci, tedavi altında bulunan kameraman Oflaz’ı Hastanedeki odasında ziyaret etti.

DİKMEN VADİSİ'DEKİ SİLAHLI, TAŞLI SOPALI SALDIRI
DİKMEN VADİSİ'DEKİ SİLAHLI, TAŞLI SOPALI SALDIRI
DİKMEN VADİSİ'DEKİ SİLAHLI, TAŞLI SOPALI SALDIRI
DİKMEN VADİSİ'DEKİ SİLAHLI, TAŞLI SOPALI SALDIRI
DİKMEN VADİSİ'DEKİ SİLAHLI, TAŞLI SOPALI SALDIRI