Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Dilden Gönüllere Türküler” Konseri…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU, “DİLDEN GÖNÜLLERE TÜRKÜLER” KONSERİYLE ANADOLU’NUN BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLERİNİ BAŞKENTLİLER İÇİN SESLENDİRDİ

06 Şubat 2012 Pazartesi 09:41
“Dilden Gönüllere Türküler” Konseri…

konser_400_2_06022012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, “Dilden Gönüllere Türküler” konseriyle, Türkiye’nin doğusundan batısına her bölgenin birbirinden güzel türkülerini, Başkentliler için seslendirdi.
 Türkü severlerin, seslendirilen parçalarla Anadolu’yu karış karış dolaştığı ve Türkiye’nin kendine özgü değerlerini yaşadığı konserde, koronun yanı sıra bazı sanatçıların solo olarak seslendirdiği eserler de büyük beğeni kazandı.  
 Gençlik Parkı Kültür Merkezi’ni dolduran Başkentliler, zaman zaman türkülere eşlik ederek, alkışlarıyla destek verdiler. Mustafa Özcan şefliğinde gerçekleşen Konser’de “Yüksek minarede kandiller yanar”, “Beni dertten derde saldın”, “Bin derdim varidi bir daha oldu”, “Mendilim İşle yolla”, “Mardin kapı şen olur”, “Maraş’tan bir haber geldi” gibi solo parçalar da dinleyicilerden yoğun alkış aldı.
 Türkiye’nin dört bir tarafına özgü Türkülerle kimi zaman hüzünlü kimi zaman da coşku dolu anlar yaşanan müzik ziyafeti, “Nemrut’un kızı yandırdı bizi” Türküsü’nün seslendirilmesiyle son buldu.