Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Dünya Çevre Günü, Harikalar Diyarı’nda Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı…

06 Haziran 2011 Pazartesi 04:19
Dünya Çevre Günü, Harikalar Diyarı’nda Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı…

1.JPG

Dünya Çevre Günü nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi ile İl Çevre ve Orman Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ’nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikler, Sincan Harikalar Diyarı’nda yapıldı.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanan Dünya Çevre Günü etkinliklerinde Harikalar Diyarı Nejat Uygur Anfi Tiyatrosu, 22 ilköğretim okulundan 2 bin öğrenciye ev sahipliği yaptı. 
Çevre konusunda çeşitli yarışmalara atılan çocukların coşkusuyla başlayan programda ilk olarak konuşan Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Lütfü Akça, her güzel şeyin  çevreyle anlamlı olduğunu vurgulayarak, “Çocuklar, bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Siz çevreyi ne kadar çok severseniz, yarınlarda dünyamız daha güzel, daha  sağlıklı, daha yaşanılır kalır” dedi.
 
-BÜYÜKŞEHİR’DEN OKULLARA ÇEVRE DÜZENLEMELERİ…

2.jpg
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül de, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 2010 yılında 88 okula çevre düzenlemesi, 15 okula da çevre eğitim projesi kapsamında çevre eğitimi yaptıklarına dikkat çekerek, “Bu yıl 120 okulumuzun çevre düzenlemesini yapmayı hedefledik. Okullara park malzemeleri ve ağaç konusunda destek veriyoruz. Dünya Çevre Günü’nde burada 2 bin güzel çiçek var ve bu güzel gençlerimiz çevre konusunda geliştirecekleri projelerle geleceğimizi koruyacaklar” diye konuştu.
Çevre konusunda yarışmada birinci ve ikinci olan ilköğretim okullarının laptop bilgisayar, üçüncü olan okulun dijital fotoğraf makinası kazandığı ve Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu yaptığı program; çocukların arasında dolaşan Ankara Kedisi Misket ile palyaçoların coşkusu, miniklerin halk oyunları gösterileri ve Yusuf Güney’in pop müzik konseriyle son buldu.