Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Dünya Çocuk Oyunları…

-Dünya Çocuk Oyunları’nın Üçüncü Gününde Müsabakalar Sürüyor -Azerbaycan Goalball Takımı Antrenörü Fakhraddin Aliyev: -“Ankara Çok Güzel, Büyülendik. Anıtkabir’de Gözyaşlarımızı Tutamadık”

02 Mayıs 2011 Pazartesi 01:13
Dünya Çocuk Oyunları…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü  tarafından düzenlenen Dünya Çocuk Oyunları’nın üçüncü gününde de müsabakalar devam ediyor.
Atatürk Spor Salonu’nda bugün başlayan çekişmeli Goalball müsabakaları, çeşitli ilköğretim okullarından gelen izleyici öğrencilerin ve sporseverlerin büyük ilgisini çekti.

1.JPG
 Bosna Hersek ile yaptıkları maçı kazanan Azerbaycan Goalball Takımı’nın Antrenörü Fakhraddin Aliyev, maçların çok keyifli geçtiğini ama en önemli olayın ilk kez geldikleri Başkent Ankara’yı tanımak olduğunu söyledi.
“Ankara çok güzel, büyülendik. Anıtkabir’de gözyaşlarımızı tutamadık” diye duygularını dile getiren Antrenör Aliyev, Anıtkabir’i gezerken duygusal anlar yaşadıklarını ve Gençlik Parkı’na da hayran kaldıklarını belirtti.
 
 -“AÇILIŞTA TÜRK BAYRAĞINI GURURLA TAŞIDIM”

2.jpg

Azerbaycan Takımı’ndan 16 yaşındaki Tebriz Efendiyev de, Türkiye’ye gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Dünya  Çocuk Oyunları’nın açılış gecesi çok görkemliydi. O kadar sevindik ki, açılış töreninde Türk bayrağını gururla taşıdım” dedi.
 Goalball oyunlarının ilk gününde Bosna Hersek’i 10-8 yenen Azerbaycan Takımı, ikinci maçında Türk Goalball Takımı’na 10-2 yenildi.

-GOALBALL NEDİR-

Dünya Çocuk Oyunları’nın görme engelli minik sporcuları buluşturduğu ve Gol Topu olarak bilinen Goalball oyunu, görme engelliler için geliştirilmiş oldukça keyifli bir takım oyunu.

3.jpg
Almanya’da 2. Dünya Savaşı’nın ardından görme duyusunu yitiren askerlerin rehabilitesi için geliştirilen goalball oyunu, 18 metre uzunluğunda ve 9 metre kaleleri olan dikdörtgen bir sahada üçer kişilik takımlar halinde oynanıyor. İçinde zil bulunan basketbol topu büyüklüğündeki bir topu yerden yuvarlayarak gol yapmayı hedefleyen keyifli bir takım oyunu olarak dikkat çekiyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Dünya Çocuk Oyunları, üçüncü gününde Goalball’un dışında futbol, Badminton, Basketbol, Bocce, Güreş, Tenis ve Voleybol branşlarında 90 ülkeden gelen sporcu çocukların kıyasıya mücadelelerine sahne oluyor.