Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Dünya Çocuk Oyunlarına Doğru…

-Başkan Gökçek, Dünya Çocuk Oyunlarının Yapılacağı Ankara Spor Salonu’ndaki Çalışmaları Denetleyerek Hazırlıklar Hakkında Bilgi Aldı - Tüm Sevimliliğiyle Ankaralıların Gönlüne Taht Kuran Misket, Ankara’nın Her Yerinde Dünya Çocuk Oyunlarına Çağrı Yapıyor - Açılışta Ses, Işık, Görüntü Ve Sahne Sistemleri İçin 12 Tır Malzeme Kullanılacak. Kurulan Sistem Olimpiyat ve Uluslararası Organizasyonların Açılışlarında Kullanılan Sistemlerin Benzeri Hatta Daha İyisi Olacak

18 Nisan 2011 Pazartesi 02:30
Dünya Çocuk Oyunlarına Doğru…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  Dünya Çocuk Oyunları organizasyona ev sahipliği yapacak Ankara Spor Salonu’ndaki hazırlıkları yerinde denetleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ankara’nın ev sahipliğinde 24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Çocuk Oyunları’nın açılış seremonisi için Ankara Spor Salonu’ndaki çalışmalar hakkında ekip sorumlularından bilgi alan Başkan Gökçek, hazırlıkların seri bir şekilde sürdürülmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Başkan Gökçek, Ankara Spor Salonu’nda dünya çapında kullanılan en son teknolojinin yer aldığı teknik bir alt yapı hazırladıklarını söyledi.  

Dünya Çocuk Oyunları’nın açılışındaki görsel şovdaki ses, ışık görüntü ve sahne sistemlerinde 12 tır malzeme kullanılacağını ifade eden Başkan Gökçek, “Ankara Spor Salonu’nda kurulan sistem, olimpiyatlarda ve uluslararası organizasyonlarda kullanılan sistemlerin benzeri olacak, hatta daha iyisi olacak. Ankaralılar muhteşem bir şov izlemiş olacak” dedi.
   Spor salonunun 3 bin metrekarelik zemini özel malzemeyle kaplandığı, şovlar için salona 3 bin metre truss  450 metrekarelik led, 1500 metrekarelik yer görüntü sistemleri ile10 tane jeneratör sistemi kurulacağının bilgisini alan Başkan Gökçek, salonun kısa süre içinde oyunlar için hazır hale getirileceğine olan inancını dile getirdi ve ekibe başarılar dileyerek, salondan ayrıldı.

 
- SUNUCU BURCU ESMERSOY
2.jpg
Başkent tarihinin en büyük organizasyonunun açılış seremonisinin hazırlıkları da son aşamaya geldi. Genel Planlama ve Sanat Yönetmenliği’ni Didar Şahin’in yaptığı seremoninin sunuculuğunu Vatan Şaşmaz ve Burcu Esmersoy üstlendi. Müzikleri dünyaca ünlü bestekar Can Atilla tarafından hazırlanan muhteşem şov, 14 sahneden oluşacak. “Kelebek” temalı, geleneksel ile modernizenin sentezlendiği açılış seremonisinde ünü Türkiye sınırlarını aşmış Burhan Öçal, Şefika Kutluer, Tülay Uyar’ın yanı sıra Yetenek Sizsiniz Türkiye finallerinden tanıdığımız Cem ArmanYenel, Türkan Kürşad ve Nilsu Acar gibi çocuk sanatçılar da sahneye çıkacak.

- MİSKET ANKARAGÜCÜ’NE DESTEK VERDİ

3.jpg

Çocuk olimpiyatlarına ilk adım olarak düşünülen Dünya Çocuk Oyunları’nın tanıtımı da dört dörtlük sürdürülüyor. Başkent cadde ve bulvarları tanıtım afiş, billboard, kırlangıç ve raketleriyle süslenirken, oyunların maskotu Misket, Ankaralıların büyük sempatisini topluyor.
Misket’in, Dünya Çocuk Oyunları’nda yer alan 13 branşın spor kıyafetlerini giyerek verdiği pozlar ve parklarda gezerek yaptığı tanıtım, Başkent’te 24 Nisan’dan itibaren 1 hafta boyunca esecek spor rüzgarına çağrı yapıyor.
Ankaragücü-Bucaspor maçında sahaya inerek, tüm sporseverleri selamlayan ve Ankaragücü’nün galibiyetini taraftarlarla birlikte “Misket” oynayarak kutlayan13 Misket, büyük alkış aldı. Daha sonra Başkan Gökçek ve torunu ile Gençlik Parkı’na giden Misketler, Başkentli çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.