Dünya Çocukları Anıtkabir’de

25 Nisan 2011 Pazartesi 01:55
Dünya Çocukları Anıtkabir’de

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Dünya Çocuk Oyunları” için Başkent’e gelen çocuk sporcular Anıtkabir’i ziyaret etti.
 Dünya Çocuk Oyunları’na katılan yerli ve yabancı gruplar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan başkanlığında Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Ahmet Recep Tekcan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak şunları yazdı:“Aziz Atam,
Bugün bize emanet ettiğin bu güzel ülkede yine senin yadigarın bir büyük bayramı coşkuyla kutluyoruz. Dünya dostluk ve barışına katkı olsun diyerek, senin eşsiz dehanı ve bıraktığın bu güzel ülkede yeşeren güzellikleri görsünler diye 90 ülkeden 3000 çocuğu huzuruna getirdik.
Dünya, bir kez daha, emanet ettiğin bu güzel ülkenin büyüklüğünü gördü.
Sana minnettarız. Rahat uyu.”Çocuk Oyunları’na yabancı ülkelerden gelen gruplar daha sonra Anıtkabir Müzesi’ni gezerek toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.