Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Dünya Mülteciler Günü...

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İN EŞİ NEVİN GÖKÇEK’TEN MÜLTECİ ÇOCUKLARA DESTEK -NEVİN GÖKÇEK PROGRAMA DESTEK VEREN ÜNLÜLERİ AĞIRLADI, ÇOCUKLARA HEDİYELER VERDİ

21 Haziran 2012 Perşembe 11:13
Dünya Mülteciler Günü...

Ankara Büyükşehir Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, programa katkı sağlayan ünlüleri ağırladı, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Mülteci ailelerle Altınpark’ta düzenlenen yemekte bir araya gelen Nevin Gökçek, sorunun önemini vurgulayarak, “8 şehidimizin acısını içimizde hissetiğimiz böyle bir günde dünyada yaşanan önemli bir sorun olan mültecilik gerçeğine dikkat çekmek için biraraya geldik. Mülteci çocuklar, aileleri, sanatçılarımız, bu konuya önem veren vatandaşlarımız, hepimiz bu konuda farkındalık oluşturmak için buradayız. Hepimizin ortak dileği savaşlar ve baskıların sona ermesi ve herkesin memleketinde barış ve huzur içinde yaşayabilmesidir” dedi.
Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarını teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Bu yılki Dünya Mülteciler gününde yaşadığınız acıyı çok iyi anlıyorum. Dünyada şiddet ve acıların son bulması bizim en büyük dileğimiz. Savaş veya baskılar sonucu evlerini terketmek zorunda bırakılan mültecilere, Türkiye’nin gösterdiği ilgiye duyduğumuz minnettarlığı belirtmek isterim.” 
Yemeğe Nevin Gökçek ve Carol Batchlor’in yanı sıra Pelin Batu, Hakan Akkaya gibi programa destek olan ünlüler ile mülteci aileleri ve çocukları katıldı.
Yemeğin ardından Nevin Gökçek, Carol Batchlor, Pelin Batu ve Hakan Akkaya çocuklara oyuncak ve çeşitli hediyeler dağıttılar.
Son bir yılda, farklı ülkelerden gelen çok sayıda insan Türkiye’den sığınma talebinde bulundu. Bugüne kadar 50 binden fazla Suriyeli’ye Türk Hükümeti tarafından geçici korunma sağlandı. Türkiye’nin koruması altında halen 30 binden fazla Suriyeli bulunuyor.Belediyesi, Dünya Mülteciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlere destek veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı