Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Eğlence Kadar Sağlığa Da Önem Veriliyor

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PURSAKLAR AİLE YAŞAM MERKEZİ, ÜYELERİ İÇİN EĞLENCE PROGRAMLARI DÜZENLERKEN SAĞLIKLI OLMALARI İÇİN DE ÇABA GÖSTERİYOR

31 Ocak 2012 Salı 12:39
Eğlence Kadar Sağlığa Da Önem Veriliyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren aile yaşam merkezleri, üyelerinin kültürel ve sosyal her türlü ihtiyacına cevap vermeye çalışıyor. Gezilerden yarışmalara, sinemadan tiyatroya pek çok etkinlikle üyelerinin yaşamlarına renk katan merkezler, sağlık taramalarını da ihmal etmiyor.
Yorucu bir eğitim öğretim döneminin bitmesiyle Pursaklar Aile Yaşam Merkezi de minik ve genç üyelerinin tatil günlerini sağlıklı ve eğlence dolu bir şekilde geçirmesine yardımcı olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Üyelerin eğlencesi kadar sağlığına da önem veren merkez idarecileri, çocuk ve genç üyelerine diş taraması yaptırdılar. Tek tek diş muayenesinden geçen üyeler, daha sonra temiz ağız bakımı ve doğru diş fırçalama konusunda tarama yapan Dr. Fatma Karagöz’den uygulamalı olarak bilgi aldılar.
Diş hekimi korkusunun nedenlerden birisinin bireyin aileden, okuldan, iş ya da sosyal yaşamından aldığı yanlış duyumları kapsayan “çevresel faktörler” olduğunu söyleyen Dr. Karagöz, yanlış duyumların kulaktan kulağa hızla yayıldığını belirterek, çocukları bilinçli olmaları noktasında uyardı.
Sağlık kontrolünün ardından üyeleri için farklı bir tatil etkinliği yapan Pursaklar Aile Yaşam Merkezi yöneticileri, Çocuk Kulübü üyelerini resim ve el sanatları eğitmenlerinin düzenlediği “yüz boyama” şenliğinde buluşturdular. Hayallerindeki kahramanları yüzlerine yansıtarak renkli görüntüler sergileyen çocuklar, yüz boyama sırasında özellikle Ankara’yı simgeleyen Ankara kedisini tercih ettiler. Sevimli yeni imajlarıyla objektiflere gülümseyen miniklerin tatil mutluluğu da yüzlerine yansıdı.