Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

EGO' DAN AÇIKLAMA…

- Ego Genel Müdürlüğü yetkilileri bir gazetede yayınlanan “Ego şoförü dehşet saçtı ” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, konuya ilişki açıklama yaptı. - “Şoförlerimize vatandaşlarımızla ilişkileri konusunda sürekli hizmet içi eğitim verilmektedir. Ayrıca psikoteknik raporu almadan işe başlatılmamaktadır.”

21 Aralık 2012 Cuma 00:00
EGO' DAN AÇIKLAMA…

- Ego Genel Müdürlüğü yetkilileri bir gazetede yayınlanan “Ego şoförü dehşet saçtı ” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, konuya ilişki açıklama yaptı

- “Şoförlerimize vatandaşlarımızla ilişkileri konusunda sürekli hizmet içi eğitim verilmektedir. Ayrıca psikoteknik raporu almadan işe başlatılmamaktadır”

Bir gazetenin Ankara ekinde yer alan “EGO şoförü Dehşet Şaçtı ” başlıklı haberine ilişkin bir açıklama yapan EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Söz konusu haber içeriği gerçekleri yansıtmamakta olup, kurumumuz imajını zedelemektedir” dediler.

İlgili haberde “EGO sürücüsü F. K’nın bahse konu sivil aracı defalarca sıkıştırdığı ve taciz ettiği belirtilmekte ve sürücümüzün Emrullah ve Emrah Özdemir’i defalarca bıçaklayarak kaçtığı” iddia edildiğiniifade eden yetkililer, şu açıklamayı yaptılar:

“İçi tamamen yolcu dolu olan körüklü bir otobüsün sivil bir binek araca yetişerek onu defalarca sıkıştırması mümkün değildir. Emrullah ve Emrah Özdemir kardeşlerin içerisinde bulunduğu araç, yol verme tartışması nedeniyle aracımızın önüne kesmiş ve tartışma yaşanmıştır. Tartışmaya müteakip kavga meydana gelmiş ve şoförümüz hastane raporuna göre ayakta tedavi edilemeyecek şekilde darp edilmiştir.

Görgü tanıklarının ifadesine göre astsubay olan iki kardeş şoförümüzü darp etmiş ve kendini savunma amaçlı cebinden çıkardığı kalem ile savunma yaptığı esnada hafif yaralama olayı meydana gelmiştir. 20.12.2012 tarih itibariyle söz konusu şahıslar hastanenin normal servisinde tedavi görmektedir. Bu husus hastane raporu ve polis tutanaklarında da mevcuttur. Ayrıca şoförümüz kaçmamış olay yerine yaklaşık 200 metre mesafedeki polis karakoluna giderek darp edildiğini belirtmiş ve buradan polis nezaretinde hastaneye kaldırılmıştır.”

Açıklamada, ayrıca EGO şoförlerin çeşitli sınavlardan ve testlerden geçerek göreve başladıkları vurgulanırken, “Şoförlerimize vatandaşlarımızla ilişkileri konusunda sürekli hizmet içi eğitim verilmektedir. Ayrıca psikoteknik raporu almadan işe başlatılmamaktadır ve 2 yılda bir düzenli olarak teste tabi tutulmaktadır” denildi.