01 Mart 2013 Cuma 00:00
EGO OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE "GÜVENLİ SÜRÜŞ" EĞİTİMİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN 3224 EGO OTOBÜS ŞOFÖRÜNE YÖNELİK DÜZENLENEN  “GÜVENLİ SÜRÜŞTE TEMEL KURALLAR” VE “OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİN SORUMLULUKLARI” KONULARINDAKİ EĞİTİM PROGRAMI TAMAMLANDI

EĞİTİMİN SON GÜNÜNDE OTOBÜS ŞOFÖRLERİ TRAFİKTE YAŞADIKLARI SIKINTILARI ANLATMA İMKANI BULDULAR

EGO GENEL MÜDÜRÜ NECMETTİN TAHİROĞLU ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERDİ

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan otobüs şoförleri bir eğitimi daha başarıyla bitirdi. EGO_EGTM_330_01032013.jpgAnkara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Müdürlüğü uzman personelinden “Güvenli sürüşte temel kurallar” dersi alan şoförler, eğitimin son gününde de yetkili kişilere trafikteki sıkıntılarını anlattılar.

Türkiye’nin en modern otobüs filosuna sahip EGO Genel Müdürlüğü, bünyesindeki araçları sürekli yenilerken, sürücülerin bilgilerini de eğitimlerle güncelliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda 18-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen eğitim programında da EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 3 bin 224 otobüs şoförüne “Güvenli Sürüşte Temel Kurallar ve Güvenli Sürüşte Toplu Taşım Otobüs Şoförlerinin Sorumlulukları” konularında eğitim verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün uzman personeli tarafından verilen eğitim ikişer saat sürdü.

Eğitimin son gününde trafikte yaşadıkları sıkıntıları dile getiren otobüs şoförleri trafik uzmanı polislere her gün trafikte yaşadıkları sıkıntıları çeşitli örneklerle anlattılar. Söz alan otobüs şoförleri taksilerin ve servis araçlarının otobüs duraklarındaki işgallerinden yakındılar ve etkin çözüm istediler. Trafik yetkilileri ise kural ihlallerinin her zaman kendilerine bildirilebileceğini belirttiler.

- ANKARA EMNİYETİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ

EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, eğitimin son gününde yaptığı konuşmada, “Eğitim programının çok faydalı olduğuna inanıyorum. 10 gün süren bu program için Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Köse ise EGO otobüs şoförlerini trafiğin yaşayan unsurları olarak gördüklerini ve bu eğitimin de bir ortak paylaşım olması açısından çok faydalı olduğuna inandıklarını kaydetti.

Eğitim programının son gününde bir de plaket sunumu yapıldı. EGO yetkilileri yaptıkları konuşmalarda eğitim programını gerçekleştiren Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler. Eğitim programına katkısı nedeniyle Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay’ın plaketini Ay’ın il dışında olması nedeniyle Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Köse, EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu’nun elinden aldı. EGO yetkilileri, eğitimi veren trafik polislerini de unutmayarak, birer plaket ile teşekkür ettiler.