Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

EGO OTOBÜSLERİ CEP'TE…

Büyükşehir Belediyesi Ego Genel Müdürlüğü, “Otobüs Nerede Kaldı?” Sorusuna Son Vererek, Cep Telefonları İçin “Akıllı” Bir Uygulamayı Hayata Geçirdi

12 Aralık 2012 Çarşamba 00:00
EGO OTOBÜSLERİ CEP'TE…

Büyükşehir Belediyesi Ego Genel Müdürlüğü, “Otobüs Nerede Kaldı?” Sorusuna Son Vererek, Cep Telefonları İçin “Akıllı” Bir Uygulamayı Hayata Geçirdi.

IOS ve Android İşletim Sistemli Cep Telefonlarının Yanı Sıra İnternet Üzerinden De Hizmete Sokulan Uygulama İle Otobüslerin Nerede Olduğu, Yaklaşık Kaç Dakika Sonra Durağa Geleceği, Durak Ve Hat Bilgileri Rahatlıkla Öğrenilebiliyor.

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, “Otobüsüm nerede kaldı? Son otobüs kaçta gelir? Bu adrese nasıl giderim?”
sorularına son vererek, cep telefonlarında özel “akıllı” uygulamayı yaşama geçirdi.

Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen uygulama, internete girebilen her cep telefonunun yanı sıra EGO’nun internet sitesi www.ego.gov.tr adresine girilerek de kullanılabiliyor.

IOS ve Android işletim sistemli cep telefonlarına indirilen bir uygulama veya cepten internete girerek Başkentliler, 

ego_otobus_cepte_770_12122012.jpgotobüslerin nerede olduğunu, yaklaşık kaç dakika sonra durağa geleceğini, durak ve hat bilgilerini rahatlıkla öğrenebiliyor. Evden, işinden, bulunduğu herhangi bir yerden otobüsün geleceği saati bilerek durağa geçen 50 binin üzerinde kullanıcı ise memnuniyetini dile getiriyor.

Başkentlilere Avrupa’nın en çevreci, teknolojik ve konforlu toplu taşım hizmetini sunan EGO, cep telefonları ile Başkentlilerin, durakta dakikalarca otobüs beklemesine son veren yeni bir uygulama başlattı. EGO Genel Müdürlüğü’nün kendi öz kaynakları ve personeli tarafından akıllı cep telefonları için üretilen bir program ile Başkentliler, otobüslerin yeri ve yaklaşık kaç dakika sonra durağa geleceğini telefonlarından öğrenerek, bekleme derdinden kurtuluyorlar.

- UYGULAMA NEYİ KAPSIYOR?

Uygulamanın içerisinde, “Hat ara, adres ara, önemli yerler, nasıl giderim, neredeyim, duyurular, sorun bildirme işlemleri” gibi başlıklar ile kullanıcıya kolaylık sağlanıyor.

Öncelikle IOS ve Android işletim sistemli cep telefonlarına EGO uygulaması indiriliyor. Uygulamada hatlar üzerindeki otobüslerin konumları ve duraklara varış süreleri online olarak gösteriliyor. Hat numarası ya da duraklarda bulunan durak numaraları ile arama yapılarak o hat üzerinde çalışan otobüsler ve durağa ortalama ne kadar sürede ulaşacağı online olarak görülebiliyor.

- NASIL ÇALIŞIYOR?

Uygulama ana menüsünün en üst kısmında bulunan “Otobüs Nerede?” modülü tıklanıyor. Durak numarası yazılıp ara butonuna basılıyor. Numaraları durakların üzerinden ya da yine aynı uygulama içerisinden öğrenilebiliyor. Durak numarası yazılınca oradan geçen hatlar listeleniyor. Hangi hattın bilgileri isteniyorsa o hat seçiliyor. 

Seçilen hatta bulunan otobüslerin bilgileri ve durağa varış süreleri online olarak görüntüleniyor.

 Otobüsler sekmesi her tıklandığında veriler online olarak güncelleniyor. Sağ üst köşede bulunan harita butonu tıklanarak seçilen hattın güzergahı, durakları ve otobüsleri harita üzerinde görüntülenebiliyor. 

Sağ üst köşede bulunan otobüs butonuna basılarak hatta bulunan otobüslerin son konumları görülebiliyor.

Hat üzerinde çalışmakta olan otobüsler hakkında bilgi almak için ise otobüs simgelerinin tıklanması gerekiyor.