Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

EGO OTOBÜSLERİNDE HİJYEN ÖN PLANDA

Büyükşehir Belediyesi Ego Genel Müdürlüğü bünyesindeki toplu taşım araçları her gece bir sonraki gün için temizleniyor. Doğalgazlı filosuyla çevre temizliğine verdiği katkıdan dolayı takdir toplayan ego, otobüslerin içini de günlük hijyenik temizlik dışında 15 günde bir virüslere karşı dezenfekte ediyor.

30 Ocak 2013 Çarşamba 00:00
EGO OTOBÜSLERİNDE HİJYEN ÖN PLANDA

-  Büyükşehir Belediyesi Ego Genel Müdürlüğü bünyesindeki toplu taşım araçları her gece bir sonraki gün için temizleniyor.
- Doğalgazlı filosuyla çevre temizliğine verdiği katkıdan dolayı takdir toplayan ego, otobüslerin içini de günlük hijyenik temizlik dışında 15 günde bir virüslere karşı dezenfekte ediyor.

Dünyanın doğalgazlı en çevreci filosu ile takdir toplayan Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, yolcuların sağlığı için hijyene de önem veriyor. EGO bünyesindeki otobüsler, tüm Başkent uykudayken her gün 300 kişilik bir ekip tarafından yıkanıyor, temizleniyor, 15 günde bir de dezenfekte ediliyor.

Başkent’in toplu taşım yükünün büyük bir bölümünü taşıyan EGO Genel Müdürlüğü, hem çevreyi kirletmeyen hem de sağlığı tehdit etmeyen filosuyla tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Doğalgazlı araç sayısı bakımından dünyanın en çevreci filosu özelliği taşıyan EGO otobüsleri, temiz havaya sunduğu katkının yanı sıra iç temizliği ile de dikkat çekiyor. HAK_8261.JPG

Kent halkının sağlığını korumak için üzerlerine düşen görevleri yerine getirerek gerekli önlemleri aldıklarını kaydeden yetkililer, 5 bölgede yaklaşık 300 kişinin 21.30 ile 06.00 saatleri arasında otobüslerin temizlenmesi için görev yaptığını dile getirdiler. EGO bünyesinde bulunan 1980 araçtan her gün ortalama 1470’inin sefere çıktığını belirten yetkililer, yılbaşından bu yana yenilenen makineler ile daha itinalı bir çalışma yürüttüklerini dile getirdiler.

- HER SABAH TERTEMİZ

Günlük ortalama 600 bin yolcunun kullandığı araçlar, seferleri sona erdikten sonra hem iç hem de dış yüzeyleri olmak üzere ayrıntılı bir şekilde temizlenerek ertesi sabah yeniden vatandaşa hizmet vermek üzere hazırlanıyor.

Her gün yapılan rutin temizlik işleminde öncelikle vakumlu süpürgelerle otobüsler, atılmış veya dökülmüş pisliklerden arındırılıyor. Daha sonra araç sayısına göre bölgelere dağılan yaklaşık 60’ar kişilik temizlik ekibi, tutamakları, koltukları, camları tek tek siliyor. Araç daha sonra dış temizlik için EGO atölyelerinde yapılan otomatik fırçalama sistemine girerek, bir sonraki gün için pırıl pırıl hale getiriliyor. Yağışlı günlerde oluşan aşırı çamur ve kirlilik için de nöbetçi ekipler gündüz kısa süreli bir müdahalede bulunuyor.

HAK_5488.JPGİki haftada bir de mutlaka ameliyathanelerde kullanılan temizlik malzemeleri ile dezenfekte edilen araçlar, toplu halde bulunulan, kapalı mekanlarda hızla üreyen virüslerden arındırılıyor. Araçlar haşerelere karşı da 15 gün arayla ilaçlanıyor.

- KİŞİSEL TEDBİR DE ÖNEMLİ

Yetkililer, titizlikle gerçekleştirilen tüm bu temizliğin yanında vatandaşlara da halk sağlığı için uyarılarda bulunuyor. Toplu taşım araçlarını çok sayıda insanın kullandığına işaret eden yetkililer, virüslerin hızla yayıldığı kış aylarında vatandaşların çok daha dikkatli olmalarını öneriyorlar. Özellikle nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi bulaşıcı hastalığı olan vatandaşların maske ve eldiven takmaları noktasında hassas davranmalarını rica eden yetkililer, her gün on binlerce kişi tarafından kullanılan araçlara çöp atılmaması ve temiz kullanım noktasında da dikkatli davranılmasını, davranmayanların uyarılmasını istiyorlar.