EGO OTOBÜSLERİNE SALDIRI

Henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi elindeki demirle, içinde yolcuların bulunduğu 2 EGO otobüsüne saldırdı, camlarını kırdı Saldırı anı, Belediye Otobüsü içindeki kameradan saniye saniye görüntülendi

30 Ekim 2012 Salı 08:15
EGO OTOBÜSLERİNE SALDIRI

KUB_9104_thumb.JPGBaşkent’te henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, Ulus’ta içinde yolcuların da bulunduğu seyir halindeki belediye otobüslerine demir çubukla saldırdı.

Saldırıda, belediye otobüslerinin camları kırılırken, otobüs yolcularından bazıları, saldırının bir terör eylemi olduğu kanısıyla fenalaştı.

Belediye otobüslerinin kameralarıyla da tespit edilen saldırı dün akşam saatlerinde Ulus’ta meydana geldi.

İncirli- Kızılay Hattında çalışan Ümit Çelik yönetimindeki belediye otobüsü ile Pursaklar-Sıhhiye  hattında çalışan Ferruh Yiğit yönetimindeki Belediye otobüsü, saat 19.10 sıralarında Ulus’ta durağa yaklaşırken, aniden elinde demir çubukla belirlenen 25 yaşlarındaki bir gencin peş peşe saldırısına uğradı.

Elindeki demirle durağa yanaşan otobüslere saldıran genç, otobüsün ön ve yan camları ile lambalarını kırarken, aniden yapılan bu saldırının bir terör eylemi olduğu kanısına kapılarak panikleyen otobüs içindeki yolculardan bazıları fenalaştı.

Belediye otobüs şoförlerinin müdahale etmek istediği genç, kalabalıktan yararlanarak kaçarken, olaya emniyet yetkilileri el koydu.

Otobüs içindeki kamera görüntülerinde net olarak yüzü görünen gencin bulunması için emniyet yetkililerinin araştırmalarını sürdürdükleri bildirildi.