Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ego Şoförlerine Çevre Eğitimi…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Ego Genel Müdürlüğü’nde Görev Yapan 1500 Otobüs Şoförü ve Gişe Görevlisine, Çevre Konusundaki Duyarlılığın Artırılması ve Bilinçlendirilmesine Yönelik Verilen Eğitim Kursu Başladı -Doğal Hayatı Koruma Vakfı Tarafından, Uzmanlarca Verilen Eğitimde Su, Hava, İklim Değişiklikleri, Doğal Zenginlikler, Çevrenin Temizliği Ve Sürdürülebilir Ulaşım Gibi Konular Ele Alınıyor

23 Eylül 2010 Perşembe 13:18
Ego Şoförlerine Çevre Eğitimi…

 Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO otobüs şoförleri ile bilet satış gişelerindeki görevlilere, çevre konusunda bilinçlendirilmesi ve doğal hayatın korunmasına yönelik eğitim kursu veriliyor.
Doğal Hayatı Koruma Vakfı uzmanlarından 1500 EGO otobüs şoförü ve gişe görevlisi, su, hava, iklim değişiklikleri, doğal zenginlikler ve çevrenin korunması gibi konularda duyarlılığın artırılmasına yönelik eğitim alıyor.
Eğitim sonunda da EGO bünyesindeki çevre dostu otobüslerin tanıtılması ve iklim değişikliği konusunda farkındalığın artırılmasına yönelik olarak da çalışmalar yapılacak.
 Türkiye’nin en çevreci otobüs filosuna sahip ve yine çevre konusunda en duyarlı belediyesi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yine öncü bir çalışmaya daha imza atmaya başladı. EGO’da görev yapan 1500 otobüs şoförü ile gişe görevlisi, konunun uzmanları tarafından verilen eğitimle, çevre konusunda bilinçlendirilerek, duyarlılığın artırılması sağlanıyor.
 Belediye Binası Konferans Salonu’nda Cuma gününe kadar sürecek olan eğitimler, 150’şer kişilik gruplar halinde günde iki ayrı oturumda yapılıyor.
-1500 GÖREVLİYE ÇEVRE BİLİNCİ
Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na üye uzmanlar tarafından verilen eğitimde başlıca çevre sorunları, Türkiye’nin doğal değerleri, Su kaynakları, İklim değişikliği, Küresel ısınma, Sürdürülebilir ulaşım ve bu konularda yapılması gerekenler katılımcılara slayt gösterisi eşliğinde anlatıldı.  
 Eğitim gören personel ile karşılıklı görüş ve düşüncelerin de aktarıldığı, soru ve cevapların verildiği eğitimi dikkatlice dinleyen personel, bundan böyle çevre konusunda edindiği bilgi birikimiyle hareket edebilecek.
-EL BROŞÜRLERİ DAĞITILACAK-
Başkent’te vatandaşlarla iç içe görev yapan şoförler ve gişe görevlilere verilecek eğitimin ardından da Vakıf tarafından hazırlanacak ve EGO tarafından basımı gerçekleştirilecek olan afiş ve el broşürleri de EGO otobüslerinde Başkentlilere dağıtılacak.
 EGO bünyesinde faaliyet gösteren çevre dostu doğalgazlı otobüslerin tanıtılması ve iklim değişikliği konusunda farkındalığın artırılmasına yönelik olarak da çalışmaların gerçekleştirileceği eğitim kapsamında, her bir hattaki bir adet doğalgazlı otobüsün dış cephesinin konuyla ilgili olarak giydirilmesi de sağlanacak.