Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ego Şoförlerine Çevre Eğitimi…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Ego Genel Müdürlüğü’nde Görev Yapan 1500 Otobüs Şoförü ve Gişe Görevlisine, Doğal Hayatı Koruma Vakfı Tarafından, Çevre Konusundaki Duyarlılığın Artırılmasına Yönelik Eğitim Verilecek -Belediye Binası Konferans Salonunda Eğitim Alacak Şoförler İle Gişe Görevlileri Su, Hava, Doğal Zenginlikler Ve Çevrenin Temizliği Gibi Konularda Bilinçlendirilecek -Eğitimin Ardından Vakıf Tarafından Hazırlanacak Ve Ego Tarafından Basılacak Olan Broşürler ve Afişler De Ego Otobüslerinde Vatandaşlara Dağıtılacak. Ayrıca Her Hattaki, Bir Adet Doğalgazlı Otobüsün Dış Cephesi Bu Konuyla İlgili Olarak Giydirilecek

17 Eylül 2010 Cuma 13:37
Ego Şoförlerine Çevre Eğitimi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO otobüs şoförleri ile bilet satış gişelerindeki görevliler, çevre konusunda bilinçlendirilecek ve doğal hayatın korunmasına yönelik eğitimden geçirilecek. Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından 5 gün boyunca eğitilecek olan 1500 EGO otobüs şoförü ve gişe görevlisi, su, hava, doğal zenginlikler ve çevrenin korunması gibi konularda duyarlılığın artırılmasına yönelik eğitim alacak. Eğitim kapsamında ayrıca EGO bünyesindeki çevre dostu otobüslerin tanıtılması ve iklim değişikliği konusunda farkındalığın artırılmasına yönelik olarak da çalışmalar yapılacak.

1.JPG
 Türkiye’nin en çevreci otobüs filosuna sahip ve yine çevre konusunda en duyarlı belediyesi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yine öncü bir belediye olmaya devam ediyor. EGO’da görev yapan 1500 otobüs şoförü ile gişe görevlisini eğitimden geçirecek olan Büyükşehir Belediyesi, bu sayede de çevre konusundaki bilinci artıracak.
 Belediye Binası Konferans Salonu’nda 20 Eylül Pazartesi günü saat 09.00’da başlayacak ve 5 gün boyunca gruplar halinde eğitim görecek olan şoförler ile gişe görevlileri, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın çevre duyarlılığının artırılmasına yönelik olarak belirlediği konularda bilinçlendirilecek.
-EL BROŞÜRLERİ DAĞITILACAK-
 “Dünyada ve Türkiye’de çevre sorunları nelerdir?”, “Türkiye’nin doğal zenginlikleri nelerdir?”, “Yaşamın temel kaynağı suyun kullanımı” gibi ana başlıklar altında verilecek olan eğitimlerin ardından, Vakıf tarafından hazırlanacak ve EGO tarafından basımı gerçekleştirilecek olan afiş ve el broşürler de EGO otobüslerinde Başkentlilere dağıtılacak.
 EGO bünyesinde faaliyet gösteren çevre dostu doğalgazlı otobüslerin tanıtılması ve iklim değişikliği konusunda farkındalığın artırılmasına yönelik olarak da çalışmaların gerçekleştirileceği eğitim kapsamında, her bir hattaki bir adet doğalgazlı otobüsün dış cephesinin konuyla ilgili olarak giydirilmesi de sağlanacak.