EGO ŞOFÖRLERİNE "YANGIN SÖNDÜRME" TATBİKATI

EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı'nın “Hizmet İçi Eğitim” programları kapsamında bir hafta süreyle gerçekleştirilecek olan “Temel Yangın Söndürme Teknikleri” eğitimlerine, EGO şoförlerinin yanı sıra kurum bünyesinde görev yapan teknik personel de katılıyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı eğitmenleri tarafından verilen eğitimler, teorik ve pratik olmak üzere iki aşamadan oluşuyor.

10 Eylül 2015 Perşembe 09:52
EGO ŞOFÖRLERİNE "YANGIN SÖNDÜRME" TATBİKATI

-BELEDİYE OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE, “TEMEL YANGIN SÖNDÜRME TEKNİKLERİ” EĞİTİMİ VERİLİYOR
-VERİLEN TEORİK BİLGİLERİN ARDINDAN, ŞOFÖRLERE OLASI BİR ARAÇ YANGININDA NELER YAPILMASI GEREKTİĞİ, UYGULAMALI OLARAK GÖSTERİLİYOR

ego.jpgBaşkent'in kent içi ulaşımını sağlayan EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren EGO şoförlerine “Yangın Söndürme Teknikleri” eğitimi veriliyor.
EGO Genel Müdürlüğü’ne ait 5 bölge şube müdürlüğünde verilen eğitimlere katılan kurum içinde görevli şoför ve teknik personele; olası bir yangında ilk müdahalenin nasıl ve ne şekilde yapılacağı, can ve mal güvenliğinin nasıl sağlanacağı konularında teorik ve tatbiki olarak bilgi veriliyor. Eğitime katılan personele, yangınla ilgili teorik bilgilerin ardından, açık alanda yangın söndürme konusu, tatbiki olarak işleniyor.
Şoförlere, yangının konumuna göre ateşin oksijenle ilişkisini kesebilmek için kullanılabilecek su, ıslak battaniye benzeri araçlarla ilgili bilgi veren yetkililer, alevlere müdahale imkanı yoksa, kapı ve pencerelerin sıkı sıkı kapatılarak oksijen girişinin engellenmesi ve yangın yerinin terk edilmesi gerektiği anlatılıyor.
Eğitimde daha sonra itfaiye uzmanların rehberliğinde, yanmakta olan benzin ve araba lastiklerinin, yangın söndürme cihazlarıyla söndürülmesi tatbiki olarak gösterildi.